Hírek Kiemelt hírek Szentes

Jelentős technológiai fejlesztés az SZH-TRANS’08 Kft.-nél

A vállalat megkezdi a „Az üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodás segítése az SZH-TRANS’08 Kft-nél” című projektjének megvalósítását, melyhez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében 120,8 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert – ezzel kezdte a témában részletes tájákoztatást adó Szabó József ügyvezető.
A cég elsősorban belföldi és külföldi hűtőtt áruk hazai és nemzetközi fuvarozásával, másodsorban tehergépjárművek javításával foglalkozik.
A mostani fejlesztés célja a vállalat versenyképességének javítása, piaci pozíciójának erősítése, valamint a vállalati működés hatékonyságának fokozása.
A város ipari zónájában létrejövő projekt elemei:
 Technológiai fejlesztést eredményező új gépek beszerzése (LOCUST L903 SPEED+ rakodógép, JCB 4CX kotró-rakodó)
 Ingatlan beruházás (kb. 1000 nényzetméternyi tehergépjármű karbantartó műhely építése – korszerű berendezésekkel). Elsősorban a saját gépeiket javítják, de a későbbiek kibővítik ezt a szolgáltatásukat.
 Képzési szolgáltatás igénybevétele (digitális tachográf készülékek használatának elsajátítása, törvényi előírások változásainak megismerése)
 Megújuló energiaforrást hasznosító napelemes rendszer telepítése. Például a most megvalósuló gépjármű javító csarnokuknál napelemmel működő hőlégszivattyús módszert alkalmaznak (télen fűt, nyáron hűt.)
Mindezeket Szentesen, a Vásárhelyi út 140. szám alatti, mintegy 10 ezer négyzetméternyi, biztonságosan bekerített területen valósítják meg, ami azt is jelenti, hogy tudnak tárgyalni külföldi partner befeketetőkkel, akiknek elsősorban logisztikai célú terveik vannak itt, Csongrád-Csanád megye északi részén.
Az eszközpark bővítés és az ingatlan beruházás közvetlenül fejleszti a cég kereskedelmi tevékenységét. A képzés és tanácsadás igénybevétele hozzájárul a vállalat tevékenységi folyamatainak optimalizálásához, a napelemes rendszer telepítése a telephely környezetbarát és költséghatékony működését fogja szolgálni.
A teljes beruházást várhatóan 2023. október végéig befejezik, de egyes beruházási elemek már ennél hamarabb elkezdik a termelést.
Szabó József ügyvezető kérdésünkre elmondta, hogy jelenleg 40 főt foglalkoztat a cég, de a fejlesztések nyomán újabb dolgozók vesznek fel.
Hozzátette: nemcsak a termelői, hanem az irodai részlegük is új, korszerű körülmények közé kerül, irodáikat, raktáraikat felújították, mondernizálták.

Vélemény, hozzászólás?