Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Jó hangulatú foci-torna a Széchenyi Emlékév jegyében

Szentesen, a Pusztai László Sporttelepen június 13-án rendezték meg Széchenyi Kupa – országos amatőr kispályás labdarúgó torna újabb fordulóját.
A Széchenyi kupa egy 11 sporteseményből (10 selejtező és a döntő) álló országos sorozat, amelyet Széchenyi István 230. születésnapjának évfordulója alkalmából rendeztek a szervezők. A szentesi torna ebben a sorozatban a második volt – mondta el a kupa szentesi koordinátora, Kovács János helyi önkormányzati képviselő.
A résztvevőket köszöntötte Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrár-miniszterhelyettes. Méltatta Széchenyi munkásságát, megköszönte a jelenlévő leszármazottaknak – Széchenyi Tímea (a gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke) és Széchenyi Zsombor (az UTE labdarúgója) – hogy folytatják, segítik a nagy hazafi emlékének őrzését. Megköszönte a csapatok nevezését, és sportszerű küzdelmet kívánt a játékosoknak.
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, álló emberek és szabadtéri
A tornát Nagy Antal, 32-szeres válogatott, a Budapesti Honvéddal négyszeres magyar bajnok, egyszeres Magyar Kupagyőztes labdarúgó, a máig utolsó magyar VB csapat kapitánya nyitotta meg.
A szentesi tornán 8 csapat vett részt, (sorsolással eldöntve) két csoportban zajlottak a mérkőzések, majd a csoportok első két helyezettjei az elődöntőben egymással ’keresztbe’ játszva döntötték el a végső helyezések sorsát.
Az elődöntő eredményei:
Jóbarátok – Pályakezdők 0:0 (bűntetőkkel a Pályakezdők jutott a döntőbe)
Old Boys – Yee-Lo 0:3
A döntőben a rendes játékidőt követően döntetlen volt az állás, büntetőkkel a Pályakezdők nyerték meg a tornát, ők képviselik Szentest az őszi országos döntőn!
A győztes csapat tagjai: Csáki Dávid, Csáki Milán, Csáki Zéno, Kovács Noel, Faragó Patrik, Mihály Róbert, Lakatos Adrián, Mátéfi Endre, Rácz Gábor, Rácz Patrik és Tóth Richárd.
A Széchenyi kupa ideje alatt ingyenes szűrővizsgálatokat is tartottak a helyszínen felállított sátrakban. A budapesti illetőségű Salus Vita Eü. Kft. munkatársai arteriográf; testzsír vizsgálatokat, vércukorszint- koleszterin méréseket végeztek el a jelentkezőknél. Ők látták el a labdarúgó torna egészségügyi felügyeletét is – mentő orvossal és életmentő készülékekkel.

Vélemény, hozzászólás?