Hírek Kiemelt hírek Szentes

Jó hangulatú, kellemes koncert a színházban

A Szentesi Hangversenyközpont által szervezett Zene-Világ-Zene sorozat keretében május 5-én Szentesen, a Tóth József Színházteremben adott remek hangulatú koncertet a Csík János és a Mezzo zenekar.
Friss, lendületes megszólaltatásukban a magyar népzenével együtt szólaltak meg a szórakoztató, jó hangulatú dallamok, olyan zenészek tolmácsolásában, akik közül ki a népzenéhez, ki a könnyűzenéhez, a jazz muzsikához áll közelebb.
Továbbá a műsorban a népzenei stílus és a jazz találkozásából született dallamokat is hallhattunk, melyek szövegezése és hangulata családias, vidám légkört teremtett a helyszínen.
A közönség tagjai jó hangulatban és kellemes emlékekkel távoztak, melyet igazol a koncerten többször felcsattanó vastaps. Azért azt kiemelhetjük, hogy ezúttal a Szép a tavasz, szép a nyár kezdetű daluk aratta a legnagyobb ovációt- sikerült még a közösen is elénekelni.
Az együttes tagjai: Csík János (hegedű, ének), Kisgyőri Krisztián (bőgő), Mészáros János (brácsa), Németh Zsolt (gitár), Rácz Gábor (zongora) és Vadas László (tangóharmonika), Szabó-Kocsis Zsuzsanna (ének).
A cikk alatti videón egy “szín tiszta”, szászcsávási dallamokat prezentáló muzsikát hallhatnak:

Vélemény, hozzászólás?