Hírek Kiemelt hírek Szentes

Jóga és környezetvédelmi feladatok minden mennyiségben

Az Eszenczy Jóga Stúdió és Tree-PLA szervezésében június 19-én Szentesen, a Dózsa-háznál, a Kurca partján rendezték meg a ’Jóga és Környezetvédelmi Világnap’ elnevezésű eseményt. A cím tükrözte a tartalmat: sokféle módon foglalkoztak környezetvédelmi problémákkal, és a jógának több ágát is bemutatták, illetve kipróbálhatták az érdeklődők.
Az eseményt Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere nyitotta meg, majd először a gyermeknek szóló programok következtek.
Volt játékos interaktív kutyás foglalkozás, részt lehetett venni kézműves foglalkozásokon, interaktív – környezetvédelemmel kapcsolatos –társasjátékokban, továbbá az „Egy kis mese, egy kis móka – ez a gyermek jóga” című gyermekjóga foglalkozáson.
Lehet, hogy egy kép erről: gyermek, állás és szabadtéri
Délután a felnőtt programoké volt a főszerep.
Páger István és Fenyő Iván – mester és tanítványa különböző témákban (Félelmeink elengedése, Önbecsülés, Gondolkodj megoldásokban!) tartott beszélgetéseket.
Igazi kihívásban volt része annak, aki részt vett a SUP jóga a Kurcán – elnevezésű foglalkozáson. A műsorban bemutatkozott a Vinyasa Flow jóga – lendület és áramlás; Iyengar jóga – precízen és biztonságosan; Jin jóga – lassan, de hatékonyan, és volt külön női jóga is.
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és vízfelület
Az egésznapos programot a HANDPAN muzsika zárta.

Vélemény, hozzászólás?