Hírek Szentes

A jóga a mindennapi életünk része

A Koszta József Múzeum október 9-én az óvodapedagógusok számára tartott foglalkozást. Hagyománya van már ennek a programnak, hiszen évek óta, Teréz napjához kapcsolódva (Brunszvik Teréz, az első magyarországi óvodák megalapítója..) mindig találkozóra invitálják az óvónőket.

Az idei összejövetelen a gyermekjógáról volt szó, annál is inkább, mert a térségben is egyre népszerűbbé válik mind a gyermekek, mind a szüleik körében ez a mozgásforma. Bevezetőként Seres Katalin tanárnő és jógaoktató beszélt a jógáról és a gyermekjógáról.

 

Elmondta, hogy a gyermekjóga foglalkozások középpontjában a mozgás áll, ugyanakkor minden pillanatát átszövi a játékosság és a mese. Ő a 6-10 éves korosztállyal foglalkozik, az ő értékrendjüket a mese alakítja, így nagy hangsúlyt fektet az adott óra mesekeretére.

Mielőtt öt tanítványával megkezdte volna a gyermekjóga bemutatót, így fejezte be elméleti fejtegetését: az ember mozgása, valamint a jóga mozgásformái olyan sokrétűek, hogy az ember mozgása tulajdonképpen jóga.

 

 

A bemutatón – külső szemlélőként – egy drámajátékot figyelhettünk meg, jelmezek nélkül, ám tudatos mozgáselemekkel, teljes átéléssel kivitelezve.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?