Hírek Kiemelt hírek Szentes

JogÁsz Nap – Szentes főterén

A „Dél-Alföldi JOGpontok” elnevezésű projekt keretében július 16-án Szentesen, a Kossuth téren JogÁsz Nap eseményt rendeztek. A JogÁsz Nap egy kitelepült információs rendezvénysorozat, melynek keretein belül minden állampolgárnak lehetősége nyílik térítésmentes jogi segítségnyújtást igénybe venni.
Általában évente egy alkalommal szerveznek kitelepült ingyenes jogi tanácsadást, ahol személyes ügyfélszolgálat is elérhető. Ezen a napon Szentesen dr. Sugár Tamás ügyvéd-jelölt, a dr. Hajdú István ügyvédi iroda munkatársa volt jelen, előadásokat tartott és válaszolt az ügyfelek kérdéseire.
Vetítéssel egybekötött előadás hangzott el a ’JOGpontok’ projektről, a foglalkoztatással kapcsolatban felmerülő problémákról – az új Munkatörvénykönyv tükrében, a gyermekek után járó ellátásokról és kedvezményekről.
Összesen mintegy 40-en keresték fel JOGpont sátrát, többségük azonnal választ kaphatott a felmerülő kérdéseikre. (Volt például egy munkajogi kérdés, melyre ugyan választ kapott az érdeklődő, de dr. Sugár Tamás még időt kért arra, hogy a törvény odavágó pontjait újra átolvasva véglegesíti álláspontját.)
A megjelentek továbbá széleskörűen informálódhatnak az ingyenes jogi segítségnyújtásról, a JOGpontok projektről, annak helyszíneiről, valamint a további (személyes, telefonos, online, e-mailes) jogi tanácsadási formákról is.
A térségben élőknek (talán) a leglényegesebb információ ezzel kapcsolatban: Szentesen, a Dózsa Házban (Csongrádi út 2.) minden hónap második és negyedik szerdáján dr. Hajdú István ügyvéd tart INGYENES jogi tanácsadást.

Vélemény, hozzászólás?