Kiemelt hírek Szentes

Jogi tanácsadás a Kossuth téren

Az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetség (ÁFEOSZ) Coop Szövetsége szervezésében augusztus 13-án Szentesen, a Kossuth téren a JogÁsz Nap keretében ingyenes jogi tanácsadást nyújtottak a szakemberek.

A JogÁsz Nap egy kitelepült információs rendezvénysorozat, melynek keretein belül minden állampolgárnak lehetősége nyílik térítésmentes jogi segítségnyújtást igénybe venni, sőt személyes ügyfélszolgálat is elérhető.

Itt széleskörűen informálódhattak az ingyenes jogi segítségnyújtásról, a JOGpontok projektről, annak helyszíneiről, valamint a további (személyes, telefonos, online, e-mailes) jogi tanácsadási formákról is. A rendezvényen az érdeklődők azonnal választ kaphattak felmerülő kérdéseikre.

Dr. Sugár Tamás Lajos jogász elmondta, hogy ez a „nyílt-színi” adótanácsadás egy pályázati projekt része, és Dél-Alföld (Bács-Csongrád- és Békés megye) több városában is, meghatározott időnként ehhez hasonlóan megjelennek.

Ezúttal főként „A gyermekek után járó ellátások és kedvezmények – TB és Családtámogatás, – Adó és egyéb kedvezmények” témakörökben várták ügyfeleiket, de természetesen más kérdésekben is adtak felvilágosítást.

A nap folyamán közel 90-en regisztráltak, elsősorban a középkorúak keresték fel a jogpont jelenlévő munkatársait.

Dr. Sugár Tamás arról is beszélt, hogy ügyvédi irodájuk Szentesen, a Dózsa házban heti rendszerességgel, 4-5 órában tart ingyenes jogsegély szolgálatot, munkajog, adójog és társadalombiztosítás témakörökben.
Ez a szolgáltatásuk már annyira bevált, hogy már más témakörökben is felkeresik őket az érdeklődők, akik minden korosztályt „képviselnek”.

Vélemény, hozzászólás?