Kiemelt hírek Szentes

Jól felkészültek a speciális feladatokra a katonák

Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél befejeződött a PTSZ-M típusú közepes, lánctalpas úszó gépkocsi nehézgépkezelői tanfolyam.   A hathetes – intenzív – képzés végén, március 23-án vizsgát tettek az elsajátított ismeretekből.

 

A Magyar Honvédség hét alakulatától érkezett gépkezelők kezdetben a kéthetes elméleti felkészítés befejeztével vizsgát tettek, majd a további kéthetes szárazföldi vezetés után, további két hét alatt begyakorolták a vízi vezetést a műszaki ezred tiszai gyakorlóterén.

 

 

A másfél hónap során a résztvevők elsajátították mindazokat elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek a lánctalpas technikai eszköz kezeléséhez szükségesek. Felkészültek arra, hogy az MH Altiszti Akadémiáról, valamint az MH Összhaderőnemi Parancsnokságról érkezett vizsgabizottság előtt vizsgát tegyenek.

A mai napi számonkérést azonban extrém körülmények között letenniük. A munkájukat meglehetősen megnehezítette az elmúlt két hét, csapadékban gazdag időjárása miatt kialakult nehéz helyzet, ugyanis a Tisza vízszintje rövid időn belül 10-12 métert emelkedett, sodrása pedig mostanra elérte az 1 métert másodpercenként és rengeteg uszadékot sodor magával.

 

 

Ilyen viszonyok között a PTSZ–kezelőknek sokkal nehezebb navigálni, valamint a vízen úszó akadályokat is kerülgetniük kell, nehogy kárt tegyenek ezekben a jól karbantartott, széleskörűen alkalmazható, kétéltű technikai eszközökben. Ezért elmondható, hogy akik ma vizsgát tettek bizonyították, hogy megfelelően felkészültek az előttük álló feladatokra.

(A megmérettetés nyugodt körülmények között, megfelelő hozzáértéssel zajlott, ezért választottunk nyugalmat sugárzó zenét a videóhoz.)

PTSZ-vezetők vizsgája

Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél befejeződött a PTSZ-M típusú közepes, lánctalpas úszó gépkocsi nehézgépkezelői tanfolyam. A hathetes – intenzív – képzés végén, március 23-án vizsgát tettek az elsajátított ismeretekből. A részletes cikket itt olvashatja:http://hir45.hu/jol-felkeszultek-a-specialis-feladatokra-a-katonak/Képek a vizsgáról:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1948227661915048(A megmérettetés nyugodt körülmények között, megfelelő hozzáértéssel zajlott, ezért választottunk nyugalmat sugárzó zenét a videóhoz.)

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. március 23.

 

Vélemény, hozzászólás?