Kiemelt hírek Szentes

Jól indult az I. Szentesi Családi Disznótoros

Szentes Város Önkormányzata február 29-én az Ifjúsági Ház melletti „gödörben” megrendezték az I. Szentesi Családi Disznótoros Szentesi Családi Disznótoros fesztivált.

Reggel hét órától kezdődtek az események: négy jószágot vágtak (1 tonnányi sertéshúst dolgozott négy böllér a helyszínen), majd következett a pörzsölés, a feldolgozás, ezután az étkek készítése.
Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3589277647810033

Szabó Zoltán Ferenc polgármester a hagyományteremtő, egész napos esemény kettős célját emelte ki: egyrészt a város tovább bővíti a gasztro-kulturális kínálatát ezzel az új programmal, másrészt a rendezvény nettó árbevételét felajánlják a város óvodáinak. (A polgármester az invitáló gondolatait a videón mondta el.)

 

 

 

 

 

 

A program megvalósításában jelentős szerepet vállalt a a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a Szarvasi Húsbolt, a Központi Gyermekélelmezési Konyha (Nyári János Executive Chef, a központi konyha vezetője) a Művelődési Központ.

Az eseményről megjelenő beszámolót követően még megkóstolhatják az ebédet (húsleves, sertés pörkölt), az „uzsonnát”: sült húsok, sült hurka és kolbász.

Közben fellép az MC Hawer és Tekknő (mulatós popzenét játszó könnyűzenei duó), Balla Tibor többszörös Arany Páva nagydíjas népzenész.

Kellemes időtöltést kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?