Hírek Kiemelt hírek Szentes

Jól sikerült az elektronikai hulladékgyűjtés

A Csongrád-Csanád megyei Kormányhivatal szervezésében március 19-én Szentesen, a Villogó utcai Használt-cikk piacon elektronikai hulladékgyűjtést tartottak.
A Multigrade Környezetvédelmi Kft. közreműködésével a lakossági (kidobandó) számítástechnikai eszközöket, háztartási kisgépeket, szórakoztató elektronikai eszközöket, elemeket-fényforrásokat gyűjtötték össze, egy délelőtt folyamán több száz tonnát.
Ács Sánta Gyula, a Kft. szegedi telephely vezető helyettese elmondta, hogy a kormányhivatallal már hatodik éve működnek közre e feladatok szakszerű megoldásában, sok tapasztalatot szereztek. Ezért is hoztak erre az alkalomra 20 besegítő dolgozót, akik a rakodást végezték, így senkinek nem kellett várnia 3-5 percnél többet.
Két kamion, egy “dobozos” teherautó vett részt a szállításban, négy konténerben (más-más terméket, válogatva) gyűjtötték az elektronikus hulladékot.
Már a gyűjtés első két órájában több mint százan érkeztek, éltek ezzel a lehetőséggel. A Kft. dolgozói azt tapasztalták, hogy a már nem használt TV-ből érkezett a legtöbb, a legnagyobb mennyiség.
A folyamatos lebonyolítást – forgalomirányítással – a Szentesi Polgárőr Egyesület is segítette.

Vélemény, hozzászólás?