Kiemelt hírek Szentes

Jól sikerült főpróba – kezdődik az évad

A Szentes Városi Amatőr Színkör megkezdi a 2018/2019-es évadját. Marcel Achard: A Bolond lány című bűnügyi vígjátékát, három képben, egy felvonásban adják elő. A premier (a társulat 60. előadása!) november 10-én lesz Szentesen, a Dózsa Ház Padlás színpadán.

A színkör – több hónapos előkészület, próbák után – november 9-én nyilvános főpróbát tartott. Ahogy azt tőlük megszokhattuk, ezúttal is alaposan, minden részletre kiterjedően dolgozták ki a bemutatót.

Először a történet négy mondatban.

Sévigné vizsgálóbíró, főleg felesége unszolására, karriert akar csinálni Párizsban. Egy gyilkossági ügy kivizsgálásával bízzák meg, az áldozat egy inas volt, a vádlott a szobalány. A vizsgálóbíró, a felsőbb utasítás ellenére, hisz a lány ártatlanságában és alapos vizsgálatba kezd. A kihallgatások során kiderül ki az igazi gyilkos.

Egy előadás sikere nagyban függ a szereplők megválasztásától, ez nagyon jól sikerült. Találkozott a szereplő és szerep, jól hozták a karaktert  a szereplők.

Úgy érzem kiemelni (talán) nem volna szerencsés senkit, de az egyre éretteb játékuk miatt (is) álljon itt inkább a teljes szereposztás:

vizsgálóbíró – Nánási Attila

szobalány – Dunai-Imre Tünde

törvényszéki írnok – Dunai József

bankár – Németh Lajos

a bankár felesége – Csó Jánosné Fazekas Ibolya

a bíró felesége – Szűcs Sarolta

ügyészhelyettes – Tornyi-Molnárné Gál Tímea

ügyvéd – Vanó Éva

Két nevet azonban még egyszer említeni kell. A rendező- dramaturg Dunai-Imre Tünde – szerepén kívül – kiválóan oldotta meg ezt a feladatát is. A díszlet egyszerű, kifinomult, a lehetőségek teljes kihasználásával segíti a történet megértését, előrehaladását, a kellékek autentikusak: az újságkivágás a Le Figaróból való, illetve (például) a papírlapok és a zene korhűek – mindez Dunai József munkáját dicséri.

A főpróba sikerült! A premier és az előadások azonban jobbak lesznek, mert tudjuk, hogy van még hova fejlődni – mondta a színkört működtető egyesület elnöke Dunai József.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?