Hírek Szentes

Jótékonysági gyűjtés

Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola szentesi Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola 2016. június óta a Magyar Vöröskereszt bázisiskolája, és bázis óvodája. Hangsúlyos szerepet kap az intézmény mindennapi nevelő-oktató munkájában sajátos nevelési igényű növendékeink egészségtudatos életre nevelése.

Az intézmény Magyarországon az első olyan sajátos nevelési igényét tekintve különböző fokban akadályozott tanulókat ellátó intézmény, amely részt vehet a Magyar Vöröskereszt bázisintézmény programjában. Sőt az első olyan is az országban, amely bázisiskola és bázisóvoda is egyben.

A gyűjtés gondolata a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Tagozatának vezetője Kovács Dávid fejében született meg. Ehhez csatlakozott a ManóMenü.

A cél, hogy a lehetőségeihez mérten minél több ember – az alapítvány számlájára átutalt összeggel – támogassa ezt a gyűjtést. A bevételből szeretnének egy játszóteret az iskola udvarára. Amennyiben azonban nem jön össze annyi adomány, a befolyt összegből fejlesztő játékokat vásárolnának.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?