Hírek Kiemelt hírek Szentes

József Attila díjas költő volt a szentesi könyvtár vendége

A Szentesi Városi Könyvtárban február 23-án egy kötetlen irodalmi program keretében találkozhattak az érdeklődők Fekete Vince, József Attila-díjas költővel, a Székelyföld című kulturális folyóirat szerkesztőjével. Az alkotóval Paulovics Tamás beszélgetett.

 

 

A közel egy órás program egy Fekete Vince vers elmondásával indult, aztán Paulovics Tamás kérdezett, majd menet közben folyamatosan oldottabbá vált hangulat: a közönség közül is többen kérdeztek, véleményt mondtak, és közben egyre több költemény is elhangzott magától a szerzőtől, később a közönség soraiban helyet foglaló versmondóktól.

A jelenlévők még jobban megismerhették a Szentesen – egyebek mellett a könyvtárban is – többször megfordult Erdélyi költő életét, munkásságát. A mostani találkozás is bizonyította, hogy Fekete Vince számára egy óriási felszabadultságot jelent, ha verseket olvasva, írva, azokról beszélve töltheti idejét. Ilyenkor a leginkább közvetlen, „kitárulkozik”, valószínű „ihletet” is nyer következő műveihez.

Maga a program magvalósulása, a költő szenvedélyessége megmutatta: a költészet él, és Fekete Vince tudja, hogyan kell „életben tartani”.

 

Vélemény, hozzászólás?