Hírek

József Attila múzsáit idézték meg az Ifjúsági Házban

A közelgő Költészet Napja előtt Szentesi Művelődési Központban március 31-én Kecskés Tímea és Sándor Dávid, a Madách Színház művészei tartottak rendhagyó irodalomórát.
József Attila fiatalon halt meg, ám érzelmi élete rendkívül intenzív volt: egy férfi, három múzsa… Vágó Márta, Szántó Judit és Kozmutza Flóra.
József Attila gyönyörű versei adták az irodalmi délután vázát, amik vagy prózában vagy megzenésítve hangzottak el. Ez utóbbi esetben Sándor Dávid kísért gitáron.
Az előadást nagy kutatómunka előzhette meg, ennek nyomán a versek mellett eredeti levelek, vélt párbeszédek hangzottak el, követve a valós történéseket. Így nem csak a nagy költőt, de múzsáikat is jobban megismerhettük és képet kaphattunk a 19. század elejének életéről, szokásokról, viselkedési mintákról.
Nagyon jól felépített, kerek, érzelmektől sem mentes előadást láttunk, lenyűgöző páros előadásában. Olyan összhang, olyan harmónia volt a két előadó között, amely még mélyebbé tette József Attila és három szerelme történetét.
Egy-egy mondat a főszereplőktől.
“Szántó Judithoz csak két verset ír, de mégis talán a legnagyobb érzelem fűzhette hozzá.” (Kecskés Tímea)
“Zene, gitár – hogy közelebb kerüljön mondanivalónk a fiatalabb generációhoz.” (Sándor Dávid)

Vélemény, hozzászólás?