Kiemelt hírek Szentes

Jubileumi bál – párizsi hangulatban

Az Esély a Mosolyra Alapítvány és a Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola április 13-án a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ termeiben rendezte meg V. Tavaszköszöntő Bálját. A díszterembe belépő vendégek (250-en voltak) meglepődtek a Párizst idéző dekoráción, egyebek mellett az Eiffel torony, vagy a Moulin Rouge stilizált képén.

A vendégek között üdvözölték dr. Tóth Flóriánt, a Csongrád megyei Kormányhivatal Szentes Járási Hivatalának vezetőjét, Bozó Zoltánt, a Csongrád megyei Közgyűlés Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának elnökét, Szabó Attilát, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség társelnökét, Kovács Jánost, Szentes város Művelődési- Ifjúsági és Sportbizottságának elnökét és Megyesi Istvánnét, a Kozmutza Flóra Oktatási Intézmény intézményvezetőjét.

 

Bozóné Ágoston Mária, az alapítvány alapítója néhány mondatban mondta el gondolatait az alapítvány munkájáról, terveiről, majd megnyitotta a bálat. Szerkesztőségünknek az alapítványról és az iskoláról ezt mondta:

 

Szabó Attila, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség társelnöke, a bál fővédnöke miután röviden bemutatta szervezetük tevékenységét arról beszélt, hogy milyen fontos a speciális nevelést igénylő gyermekekkel való sokirányú foglalkozás, többek között a sportolásuk lehetőségének megteremtése, sportolási feltételeiknek folyamatos fejlesztése. Az alapítvány és az iskola közösen mindent megtesz ennek érdekében, és a szövetségük ezt nagyra értékeli.

Pótári Tímea az iskola tagintézmény-vezetője ünnepi köszöntőjében beszélt mindennapi munkájukról, büszkén említve sikereiket is, majd megköszönte munkatársainak és az iskolát támogatóknak a segítségét.

 

Közel egyórás műsort láthattak a bálozók, melynek bevezetéseként az iskola 3.-4. osztályos tanulók Emoji produkcióját láthatta a közönség, majd az iskola gyermekkórusa következett, és a felnőttek kórusával közösen is énekeltek.

 

 

 

 

A tanulók műsorait előkészítő tanárok: Vincze Erika, Répás Erika, Fodor Teréz, Szarka Katalin és Pótári Tímea.

A kulturális bemutatókból tevékenyen kivették részüket az iskola dolgozói. Az ő műsorblokkjuk bevezette a bálozókat a parfümök hazájának, a fények és a divat fővárosának, Párizsnak a hangulatába.

Láthatta a közönség a Moulin Rouge erre az alkalomra alakult tánckarát;  sanzon kórusát. A műsor fináléjában a pedig a mindig, és ezúttal is látványos kán-kán aratott óriási sikert.

Kedves színfoltja volt a bálnak, amikor az Alapítvány vezetői Bozóné Ágoston Mária és Répás Erika kuratóriumi elnök az iskola két nagyon tehetséges és eredményes tanulójának, Lévai Dávidnak és Horváth Zsoltnak egy-egy (igen értékes) verseny kerékpárt adott át, hogy fel tudjanak készülni az előttük álló nemzetközi versenyekre.

 

A vacsora előtt dr. Tóth Flórián, a bál védnöke mondott pohárköszöntőt.

A vacsorát követően csillagszórók kíséretében behozták a jubileumi tortákat, amit a vendégek el is fogyasztottak.

A bál remek hangulatáról a Gazsó&Szűcs duó gondoskodott, és tánc közben még több mint száz tombola tárgy is gazdára talált.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?