Kiemelt hírek Sport Szentes

Jubileumi birkózó OB-t rendeztek Szentesen

Szentesen, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban május 4-én, immáron tizedik alkalommal rendezték meg Szentesen az olimpiai bajnok tiszteletére a Lőrincz Márton-emlékversenyt és a diák II-es szabadfogású Országos Bajnokságot.

Az idei diák II-es szabadfogású OB-n közel kétszáz birkózópalánta próbált szerencsét. A fiatalok bajnokságát a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Németh Szilárd nyitotta meg, illetve a helyszínen nézte végig.

A jeles eseményen számos felnőtt bajnok is megjelent, köztük Bácsi Péter kétszeres világbajnok birkózó, Deák Bárdos Mihály Európa bajnok birkózó, és Ritter Árpád kétszeres Európa bajnok birkózó.

Az OB csapat pontversenyében végül a hat érmet bezsebelő Egri VSE diák II-es alakulata végzett az élen, megelőzve a Csepelt és a Pénzügyőrt.

Szentesről Ajtai János jutott be az Országos Bajnokság döntőjébe, ahol végül a 12. helyen végzett.

A rendezvény keretében ünnepséget tartottak az Olimpiai tölgynél, ahol felszólalt Németh Szilárd, és méltatta Lőrincz Márton sport- és emberi kvalitásait.

Itt jelen volt Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, Szirbik Imre polgármester, Gémes László, Bozó Zoltán, Szabó Zoltán a Csongrád megyei Közgyűlés képviselői, dr. Kis-Tóth Tihamér a házigazda sportegyesület elnöke. Az ünnepségen megkoszorúzták Lőrincz Márton emléktábláját.

Képek a versenyről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2721166977954442

Képek a Lőrincz Márton téri ünnepségről:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2721180071286466

Vélemény, hozzászólás?