Kiemelt hírek Szentes

Jubileumi díszmadár kiállítás

Szentesen, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban szeptember 21-23 között rendezték meg a 30. Díszmadár Kiállítást és börzét. A helyi Díszmadártenyésztő Szakkör egész évben rendez börzéket, találkozik a tenyésztőkkel, de a már hagyományos szeptemberben rendezendő Kiállítás mégis csak ünnep a szervezőknek, a tenyésztőknek és a madárbarátoknak.

Így volt ez idén is: a változatos fajokat felvonultató kiállítás mellett, népszerűsítő, illetve szakmai jellegű előadásokat is tartottak Katona Mihály madárkutatós és Kovács Károly amatőr csillagász). A gyerekeknek ezúttal is rajzpályázatot hirdettek – szép alkotások érkeztek, amiket bemutattak és díjaztak.

A kiállításra sok egzótát hoztak el a tenyésztők, ezért azokat egy külön teremben mutatták be. Az utóbbi években – kiegészítésképpen – az érdeklődők numizmatikai különlegességeket, historikus képeslapokat is megtekinthettek, illetve vásárolhattak is.

A kiállításon közel 500-an regisztráltak.

Szeptember 23-án megrendezték az e hónapra eső madárbörzét is, változatos madár-kínálattal, és széleskörű madáreleség vásárlási lehetőséggel.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?