Kiemelt hírek Szentes

Jubileumi egyházi énekverseny

A Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában november 13-án rendezték meg a 10. Egyházi Népének versenyt. Annak idején Nagy János, címzetes zeneiskolai igazgató kezdeményezte a programot, azóta az egyik évben a helyi református, a másikban a helyi katolikus iskolában tartják az eseményt.

A rendezvény sikerét egyebek mellett az is bizonyítja, hogy az idén is 24 iskolából, több mint 80 versenyző (21 felkészítő tanár is eljött) énekelt. A következő városokból érkeztek diákok: Nyírbátor, Szeged, Gyula, Budapest, Hódmezővásárhely, Orosháza, Szentes, Mezőtúr, Békéscsaba.

A megjelenteket Karikó-Tóth Tibor, a házigazda iskola igazgatója köszöntötte, majd Fehér Csaba, a szentesi Református Nagytemplom lelkésze mondott áhítatot.

A verseny lebonyolítását Farkas Márta tanárnő ismertette. A versenyzőknek kötelező és szabadon választott egyházi éneket kellett bemutatni, valamint egyéni és csoportos kategóriában, korcsoportonként értékelték őket. A zsűriket Nagy János állította össze, illetve irányította tevékenységüket.

10. Egyházi Népének verseny

Jubileumi egyházi énekverseny(Képmelléklettel, eredményekkel)A Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában november 13-án rendezték meg a 10. Egyházi Népének versenyt. Annak idején Nagy János, címzetes zeneiskolai igazgató kezdeményezte a programot, azóta az egyik évben a helyi református, a másikban a helyi katolikus iskolában tartják az eseményt. A rendezvény sikerét egyebek mellett az is bizonyítja, hogy az idén is 24 iskolából, több mint 80 versenyző (21 felkészítő tanár is eljött) énekelt. A következő városokból érkeztek diákok: Nyírbátor, Szeged, Gyula, Budapest, Hódmezővásárhely, Orosháza, Szentes, Mezőtúr, Békéscsaba.A megjelenteket Karikó-Tóth Tibor, a házigazda iskola igazgatója köszöntötte, majd Fehér Csaba, a szentesi Református Nagytemplom lelkésze mondott áhítatot.A verseny lebonyolítását Farkas Márta tanárnő ismertette. A versenyzőknek kötelező és szabadon választott egyházi éneket kellett bemutatni, valamint egyéni és csoportos kategóriában, korcsoportonként értékelték őket. A zsűriket Nagy János állította össze, illetve irányította tevékenységüket.Az eredményekről később számolunk be, addig is egy jó hír: különdíjban részesült Nyíri Csongor Dániel, Szarka Nándor, akik a Kiss Bálint Református Iskola képviseletében indultak a megméretésen.Képgaléria + eredmények:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3250423375028797

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. november 15., péntek

Különdíjban részesült Nyíri Csongor Dániel, Szarka Nándor, akik a Kiss Bálint Református Iskola képviseletében indultak a megméretésen.

Képgaléria + eredmények:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3250423375028797

Vélemény, hozzászólás?