Kiemelt hírek Szentes

Jubileumi fotókiállítás Szentesen – hazai sikerekkel

Szentesen a Művelődési és Ifjúsági Házban október 6-án megtörtént a 25. Alföldi Fotószalon zsűrizése.

Most is komoly pályázati anyag jött össze a beküldött képekből, sokan művészi igényű kollekciókban gondolkoztak. A zsűri tagjai a képek első átnézése után jelezték, nem lesz egyszerű a munkájuk, sok izgalmas és jó fotót találtak a pályázatban.

Talán az is érzékelhető volt, hogy azok, akik „valódi képeket” küldtek a fotópályázatunkra, ők sokkal jobban megválogatták az alkotásaikat a nagyítás, nyomtatás, egyedi eljárás elkészítése előtt.

Több órás értékelés után 52 szerző 89 képe került be a kiállítási anyagba. Drégely Imre, Gábor Enikő és Vécsy Attila fotóművészek kicsit a képzőművészethez közel álló fotókat értékelték kiemelkedőbbnek, sok ilyen képelemeket tartalmazó alkotást válogattak be a tárlatba. A díjak odaítélésekor teljes konszenzus volt a három zsűritag között.

(Vécsy Attila fotóművész értékeléséből egy rövid részletet láthatnak a videón.)

Vécsy Attila fotóművész

Jubileumi fotókiállítás Szentesen – hazai sikerekkel(képmelléklettel)Szentesen a Művelődési és Ifjúsági Házban október 6-án megtörtént a 25. Alföldi Fotószalon zsűrizése. Most is komoly pályázati anyag jött össze a beküldött képekből, sokan művészi igényű kollekciókban gondolkoztak. A zsűri tagjai a képek első átnézése után jelezték, nem lesz egyszerű a munkájuk, sok izgalmas és jó fotót találtak a pályázatban. Talán az is érzékelhető volt, hogy azok, akik „valódi képeket” küldtek a fotópályázatunkra, ők sokkal jobban megválogatták az alkotásaikat a nagyítás, nyomtatás, egyedi eljárás elkészítése előtt. Több órás értékelés után 52 szerző 89 képe került be a kiállítási anyagba. Drégely Imre, Gábor Enikő és Vécsy Attila fotóművészek kicsit a képzőművészethez közel álló fotókat értékelték kiemelkedőbbnek, sok ilyen képelemeket tartalmazó alkotást válogattak be a tárlatba. A díjak odaítélésekor teljes konszenzus volt a három zsűritag között.(Vécsy Attila fotóművész értékeléséből egy rövid részletet láthatnak a videón.)Az előző évekhez képest most sokkal több képet tudnak a szervezők a kiállításba beemelni, mert – rendhagyó módon – a tárlatot Szentesen, a Tokácsli Galériában rendezzük meg.A Szentesi Fotókör tagjai közül 10 főnek 16 képét kiállított fogadta el a zsűri a kiállításra: Gálfalvay Hilda, Györgyi László, Kozma Anita, Lantos Imre, Maczik Eleonóra, Marton Ferenc, Nagy István, Német Gabriella, Sarusi István, Szaszkó Antal. Maczik Eleonóra III. díjat, Nagy István különdíjat kapott 2-2 képére.Gratulálunk mindenkinek az elért eredményhez, a sikerekhez!Képgaléria – munkában a zsűri:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3129750503762752 A 25. Alföldi Fotószalon megnyitója: 2019. október 23. (szerda) 15.00 óraTokácsli Galéria

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. október 7., hétfő

Az előző évekhez képest most sokkal több képet tudnak a szervezők a kiállításba beemelni, mert – rendhagyó módon – a tárlatot Szentesen, a Tokácsli Galériában rendezzük meg.

A Szentesi Fotókör tagjai közül 10 főnek 16 képét kiállított fogadta el a zsűri a kiállításra: Gálfalvay Hilda, Györgyi László, Kozma Anita, Lantos Imre, Maczik Eleonóra, Marton Ferenc, Nagy István, Német Gabriella, Sarusi István, Szaszkó Antal.

Maczik Eleonóra III. díjat, Nagy István különdíjat kapott 2-2 képére.

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményhez, a sikerekhez!

Képgaléria – munkában a zsűri:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3129750503762752

A 25. Alföldi Fotószalon megnyitója: 2019. október 23. (szerda) 15.00 óra
Tokácsli Galéria

Vélemény, hozzászólás?