Kiemelt hírek Szentes

Jubileumi kézműves fesztivál Szentesen

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület április 22-én immár 10. alkalommal rendezte meg a Kézműves Ízek Fesztiválját. Ennek megfelelően a szervezők igyekeztek felülmúlni az eddigi gasztro- és kulturális kínálatot, mindent megtettek azért, hogy sok vendéget tudjanak fogadni.

Az Ifjúsági Házban és a környékén tartott programot Szirbik Imre polgármester nyitotta meg, többek között megköszönte a szervező egyesületnek a 10 éves tevékenységét, és azt, hogy meghonosították a népi hagyományok ilyen léptékű ápolását.

A nap folyamán 40 standon 100 közreműködő várta az érdeklődőket portékáival, alkotásaival, gasztro-termékeivel. Mintegy 350-en váltottak támogatójegyet, amivel nagyon sokféle terméket is megkóstolhattak a vendégek azon túl, hogy ezzel támogatják az egyesület törekvéseit. A forgatagban feltűnő volt a sok, vidékről (pl. Szeged, Orosháza, Debrecen, a főváros stb.) érkezett érdeklődő.

10. Kézműves Ízek Fesztiválja – műsorok

Jubileumi kézműves fesztivál Szentesen(Képmelléklettel és videóval)A Szentesi Vendégszeretet Egyesület április 22-én immár 10. alkalommal rendezte meg a Kézműves Ízek Fesztiválját. Ennek megfelelően a szervezők igyekeztek felülmúlni az eddigi gasztro- és kulturális kínálatot, mindent megtettek azért, hogy sok vendéget tudjanak fogadni. Az Ifjúsági Házban és a környékén tartott programot Szirbik Imre polgármester nyitotta meg, többek között megköszönte a szervező egyesületnek a 10 éves tevékenységét, és azt, hogy meghonosították a népi hagyományok ilyen léptékű ápolását.A nap folyamán 40 standon 100 közreműködő várta az érdeklődőket portékáival, alkotásaival, gasztro-termékeivel. Mintegy 350-en váltottak támogatójegyet, amivel nagyon sokféle terméket is megkóstolhattak a vendégek azon túl, hogy ezzel támogatják az egyesület törekvéseit. A forgatagban feltűnő volt a sok, vidékről (pl. Szeged, Orosháza, Debrecen, a főváros stb.) érkezett érdeklődő.A Fesztivál kulturális műsorában fellépett a Zöldág Hagyományőrző Szakkör, Dömsödi Teréz, az Aranygriff Dobkör, Balla Tibor, Aranypáva Nagydíjas tekerős, Debreczeni-Kis Helga Nívó-díjas citerás, az Árendás Néptáncegyüttes.Pillanatképek a fesztiválról:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2691979090873231

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. április 22., hétfő

A Fesztivál kulturális műsorában fellépett a Zöldág Hagyományőrző Szakkör, Dömsödi Teréz, az Aranygriff Dobkör, Balla Tibor, Aranypáva Nagydíjas tekerős, Debreczeni-Kis Helga, az Árendás Néptáncegyüttes.

Pillanatképek a fesztiválról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2691979090873231

Vélemény, hozzászólás?