Hírek Szentes

Jubileumi koncert – a szentesi zeneszerzőnek ajánlva

Szentesi Zenebarátok Egyesülete Balázs Árpád szentesi születésű, Erkel Ferenc díjas és Érdemes művész, zeneszerző, Szentes Város díszpolgára tiszteletére nagyszabású koncertet szervezett a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.

A díszvendéget és a közönséget Kocsis Györgyi műsorvezető köszöntötte, külön is a megjelent városi díszpolgárokat. Csak „zárójelben” jegyezzük meg, hogy nyolc (!) díszpolgár tartotta fontosnak az eseményt.

Az ünnepi koncert Balázs Árpád: Bodzavirág című dalának eléneklésével kezdődött, melyet a Zeneiskola gyermekkórusa adott elő (Kocsis Györgyi és Oroszné Mihály Ágnes felkészítésével).

Az alkalmi hangversenyen fellépett Nagy Johanna, énekművész, a Pécsi Tudományegyetem tehetségkövete, a Pécsi Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola magánének tanára. Előadásában népdalokkal és feldolgozásokkal varázsolta el a közönséget.

Berkes János Érdemes művész, a Magyar Állami Operaház Örökös tagja, Szentes díszpolgára is több dalt énekelt nagy taps kíséretében, de (talán) a legnagyobb, frenetikus sikert a Csopaki bordal előadásával aratta.

A Bárdos Lajos Vegyeskar és a Városi Fúvószenekar szintén Balázs szerzeményekkel szórakoztatta a termet zsúfolásig megtöltő közönséget. A kórust Nagy János, a fúvószenekart Mihály vezényelte.

A két együttes közös előadásban hangzott el az Emlékezzünk című Balázs műből néhány tétel:

 

A Zenebarátok Egyesületének képviseletében Nagy János elnök köszöntötte fel a születésnapját ünneplő zeneszerzőt, illetve személyre szóló ajándékkal kedveskedett.

A koncert folyamán – zongorán – közreműködött Csúcs- Ádok Anita, Horváth Henrietta, Bódi Gabriella és Nagy János.

Képgaléria a koncertről:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?