Hírek Kiemelt hírek Szentes

Jubileumi Néptáncgála a színházban

A Jövőnkért Néptáncegyüttes november 20-án a Tóth József Színház és Vigadóban rendezte meg a 20. Néptáncgálát. Az elmúlt húsz évben több, egyre nagyobb helyszíneken rendezték meg, az ideinél nem a nagy befogadóképesség, hanem a szép színházépület volt a választás indoka.
Zsúfolásig megtelt a színházterem (a szervezők elnézést kérnek azoktól, akiknek nem tudtak helyet biztosítani) a hangulat pedig – a táncbemutatók nyomán – az első percek után fergetegesre változott.
A gálát Keller Jánosné, a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola alapító-igazgatója nyitotta meg. Beszédében üdvözölte a megjelenteket, köszöntötte a néptáncegyüttes tagjait, vezetőjét Bagi Ferenc néptáncpedagógust, koreográfust, művészeti vezetőt. Vázolta az együttes működésének fontosabb állomásait, kapcsolatát a művészeti iskolával, szólt a táncosokhoz, a szülőkhöz.
Beszéde végén megköszönte és ajándékot adott át a támogatóiknak, valamint a fellépő együttesek művészeti vezetőinek.
Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszterhelyettes a hagyományőrzés jelentőségét emelte ki köszöntőjében. Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere a város további elismerve és méltatva az eddigi sikeres működésüket, támogatásáról biztosította a néptáncegyüttest.
Ezt követően igen változatos koreográfiákat bemutatva lepett fel a Jövőnkért néptáncegyüttes, vendégként pedig a csongrádi Alföld- és a szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes. Nagyon kedves színfoltja volt az estnek volt, amikor a Jövőnkért Néptáncegyüttes vezető táncosai a legkisebbekkel közösen táncoltak.
Viszont kétségtelenül azok a táncok voltak a leglátványosabbak, lendületesebbek, melyeket közösen adtak elő az együttesek.
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és belső tér
Az est folyamán a Suttyomba zenekar húzta a talpalávalót.

Vélemény, hozzászólás?