Kiemelt hírek Szentes

Jubileumi sakktábor a Móriczban

Szentesen, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban július 2-6. között rendezték meg a már hagyományos sakktábort, Kőhalminé Forrai Julianna vezetésével. A Művelődési Központ égisze alatt szervezett, idei tábor a 20. volt a sorban.

Az eltelt két évtized alatt a táborozók száma alig változott: elsőben 14-en, a huszadikban 17-en voltak. Igaz, volt olyan év, amikor két turnust is kellett szervezni a jelentkező nagy száma miatt. Összesen közel 500 gyermek vehetett részt a sakktáborokban – mondta a táborvezető, aki szívesen emlékezik a táborokra, és annak résztvevőire.

Sokan nem csak a sportág alapjait, szabályait sajátították el, hanem tagjai lettek a felnőtt- vagy az NB II-es csapatnak. A Szalaji testvérek, vagy Csókási Dzsenifer a megyei- és országos diákolimpiákon értek el sikereket, Nagy Viktor, vagy Udvardi Zalán a helyi csapat sikereihez járultak hozzá, de lehetne még sok nevet említeni, akik különböző sakkversenyeken öregbítették a szentesi sakk hírét, nekik is köszönöm a közös tábori élményeket tette hozzá a sakkverseny-bíró Kőhalminé.

A folytatásról nem szívesen beszélt, hiszen 20 év után gondolkodik a visszavonulásról, viszont sajnálja, hogy nincs kinek átadni a „stafétabotot”.

Visszatérve az ide táborra, a 17 gyermek délelőttönként két csoportban (kezdő és haladó) ismerte meg, gyakorolta a sakkot. Délután pedig strandon jártak, játékos foglalkozásokon vettek részt.  Mint minden évben, ezúttal versennyel zárult az egyhetes sakkozás, a két csoportot külön értékelték, és díjazták, de ajándék minden kinek jutott. (Ebben az évben az Invitel segített.)

Az eredmények:

Haladók:

  1. Magyar Zsófia
  2. Piti Péter Pál
  3. Paczolay Dávid

Kezdők:

  1. Giczi Dávid
  2. Vágvölgyi Péter
  3. Szabó Nelli

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?