Hírek Kiemelt hírek Térség

Július 8. – szabadtéri tűzek

Csütörtökön öt szabadtéri tűzhöz riasztották Csongrád-Csanád megye tűzoltóit. Több esetben is nagy kiterjedésű, gyorsan terjedő lángokkal kellett küzdeniük a rajoknak.
Órákon át oltottak a hőségben például Szentes külterületén, ahol egy több mint tízhektáros területen lángolt a betakarítás előtt álló gabona. Itt az elsődleges információk szerint a tüzet egy autóból kidobott cigarettacsikk okozta. Több mint húsz tűzoltó vett részt az oltásban. Személyi sérülés nem történt, de a gazdát ért anyagi kár jelentős.
Délben pedig Szegváron egy kéthektáros területen égett le a tarló, a tűzben huszonhat körbála is megsemmisült.
Ugyancsak a déli órákban mintegy háromszáz hektáron lángra kapott az ősgyep Kardoskút, Székkutas és Hódmezővásárhely között, a Körös-Maros Nemzeti Park területén, a tűzben sodort széna és körbálák is égtek. A legmagasabb, ötös kiemelt riasztási fokozatú esemény felszámolásában Csongrád-Csanád, illetve Békés megyéből összesen nyolc gépjárműfecskendő, hat vízszállító jármű, valamint a két megye katasztrófavédelmi műveleti szolgálata vett részt. A kiterjedt tüzet az egységek mintegy nyolc órányi munkával fékezték meg és oltották el.
A kora esti órákban a fehértói halászcsárda mellett lángolt a nádas, a Tomba és Kelebia közötti területen pedig a vasúti töltés oldala égett. A tűzoltók minden esetben rövid idő alatt elfojtották a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Vélemény, hozzászólás?