Hírek Térség

Kamatmentes támogatás a kamarától

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Idén is kiírta pályázatát önkéntes kamarai tagjainak a Kamarai Pénzügyi Alapokból szerezhető forrásokra. Az országosan egyedülálló, 21 éves múltra visszatekintő támogatási lehetőségre eddig összesen 620 megyei kamarai tagvállalkozás pályázott. Ebben az évben a pályázók összesen 28,9 millió forint visszatérítendő kamatmentes támogatást nyertek el a kamarától.

A kiírásnak több előnye is van a piacon elérhető hiteleszközökhöz képest: az egyszerű adminisztrációs elvárások mellett semmilyen többletköltséggel nem kell számolnia a pályázóknak. Ők egyébként legfeljebb 6 millió forintos összeget kaphatnak, ez azonban a tervezett beruházásuk 70 százalékát teheti ki, így tehát még 30 százalék önerőt kell mellé tenniük. Az elnyert támogatást 36 hónap alatt kell törleszteniük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felé.

 

A forrást egyebek mellett gépek és eszközök beszerzésére, telephely kialakítására és vásárlására, szakképzési körülmények kialakítására és javítására, energia és anyagtakarékos műszaki megoldásokra, környezetvédelmi fejlesztésekre, technológiai újítások és szabadalmi eljárásokra, valamint kutatásfejlesztési eredmények gyakorlati alkalmazására fordíthatják

 

A sikeres pályázók között volt a Felgyő Trade Kft. is. A cég példája bizonyítja, hogy a mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó agrárkamarai tagoknak érdemes a kereskedelmi és iparkamarához is tartozniuk. A növénytermesztéssel, nagy- és kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozás vezetője, Kozma János elmondta, hogy már nem először indult sikerrel a kiíráson, amelyen most 6 millió forintot nyert el.

 

Tervei szerint egy termálvízzel fűtött fólia házat vásárolna Felgyőn a támogatás és az önrész segítségével, amelyben jelenleg még bérlőként termel kaliforniai paprikát. Hozzátette, hogy a forrás segítségével a termelés és a nagykereskedelem volumene is növekszik majd.

 

A felgyői cég mellett idén a BB Transpetrol Kft., a szentesi Csőszer-Komplett Kft., a DOMI Épületgépészet Kft., a szentesi Gabó Bt., a Ház-Mix Bútor Kft., Hódi László egyéni vállalkozó, a szentesi Szőrfi és Társa Kft, valamint Török László Tamás egyéni vállalkozó pályázott sikerrel a Gazdaság-, Kereskedelemfejlesztési és Innovációs Alapra.

 

 

2 Responses

Vélemény, hozzászólás?