Kiemelt hírek Szentes

Karácsony a zenében

Az adventi és karácsonyi készülődés és a meghitt ünnep egyik fontos hasznos tartozéka a karácsonyi zene. A karácsony megünnepléséhez elválaszthatatlanul hozzátartozik az éneklés, a zene. A családi otthonokban álló karácsonyfa alatt, gyertyagyújtáskor ugyanúgy felcsendül a dal, a muzsika, mint a templomokban – talán az egész világon.  Ennek jegyében tartott előadást a Szentesi  Városi Könyvtárban december 5-én Nagy János orgona művész, címzetes zeneiskolai igazgató. A zenepedagógus nemcsak a zenékről, hanem azok „megszületéséről”, sokféle interpretálásáról is szót ejtett az este folyamán.

Az előadás közben többek között részletek hangzottak Georg Friedrich Händel Messiás című kórusművéből, Johann Sebastian Bach, a Biblia szövegére komponált, hat részből álló Karácsonyi oratóriumából.

Úgy gondolom az sem véletlen, hogy a művek megszólaltatásában is a legjobbak szerepeltek, mint például a Nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus, vagy Andrea Bocelli olasz tenorista.

A program jól segítette az ünnepekre való ráhangolódást, ráadásul ezeket a dallamokat – sajnos – egyre ritkábban hallhatjuk a közmédiában, így közösen hallgatva, újabb élményeket is kaphattak a résztvevők.

Vélemény, hozzászólás?