Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Karácsony a FONI-ban

A szeretetnél nincs fontosabb dolog a Földön. A csongrádi Fogyatékkal Élők Nappali Intézményében ezt bárki megtanulhatja: a gondozottak között nemcsak így decemberben, karácsony előtt érezheti a szeretet erejét, hanem egész évben. Sokan segítik őket – támogatóik között van hírportálunk is –, ezt így advent idején egy kis ünnepséggel köszönik meg.

navigate_before
navigate_next

A karácsony életünk egyik legfontosabb ünnepe, jobban vágyunk a nyugalomra, a szeretetre, a meghittségre, de egymásra is jobban figyelünk. A Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének gondozottjai szüleiket, hozzátartozóikat lepték meg egy szívhez szóló műsorral. A fiatal felnőttek, akik életük végéig gondoskodásra szorulnak – ki jobban, ki kevésbé –, hetekig készültek arra, hogy a szívükben lévő szeretetet dallal, tánccal, verssel fejezzék ki.

Jobb adni, mint kapni – tőlük igazi, feltétel nélküli, őszinte szeretetet kapnak mindazok, akik nyitottan fordulnak feléjük.

A műsor után az intézmény vezetője, Kissné Vékony Éva elmondta, milyen sok segítséget, támogatást kapnak, így például eljuthatnak úszni rendszeresen. A csongrádi diákönkormányzattól most rajzeszközöket kaptak, a Múzsa Művészeti Egyesülettől pedig belépőket a szegedi bábszínházba. A Pedagógus Nyugdíjas Klub tagjai is hoztak ajándékot, Bedő Tamás polgármester pedig egy vadonatúj televíziót ajándékozott az intézménynek. A fiatalok pedig saját készítésű mécsestartóval és mézeskaláccsal köszönték meg mindenkinek a támogatást. A legnagyobb boldogságot azonban az okozta a gondozottaknak, hogy szeretteik körében lehettek, valamint olyan emberek között, akik nem a sérült embert látták bennük, hanem a szeretet kiteljesedését.

Vélemény, hozzászólás?