Kiemelt hírek Szentes

Karácsonyi Gasztro piac

Szentesen, a Művészetek Házban december 8-9-én rendezték meg a havi decemberi Garaboly Gasztro és Kézműves Piacot. Sok szempontból más volt, mint az év eddigi piacai. Például ebben a hónapban ezenkívül lesz egyszer kétnapos piac: december 15-16-án is. Továbbá érezhetően erősödött a karácsonyi hangulat, az ünnepre való hangolódás, szentesi méretben: karácsonyi vásár lett.  

A kínálat is ennek megfelelően alakult. A hagyományos, és itt a piacon megszokott és várt termelői élelmiszerek mellett egy kicsivel több volt kézműves szépségek mennyisége. Találkoztunk olyan vásárlóval, aki a Vadász (marcipános) szaloncukroknak örült a legjobban.

Három helyi festő – Andrikó Istvánné, Aratóné Novák Ildikó és Vass Rózsa – alkotásait is láthatták (vásárolhatták) a piacra látogatók. A piacnak ezen a részén Kanász Nagy Lilla, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendéke hegedű-játékával adott ünnepi légkört.

Ezúttal is nagy népszerűségnek örvendett a Szegedről érkezett Őrangyal Gasztroház és Vegetáriánus étterem változatos, kínálata – gyorsan fogytak ételeik.

A bográcsban vaddisznó pörköltet főzött a piac állandó séfje, aki gádorosi ízeket hoz mindig a Kurca-parti piacra.

Természetesen mindenről beszámolni nagyon nehéz lenne (nem is ez volt a szándék), ezért csak ajánlani tudom: legközelebb (december 15-16.) személyesen győződjenek meg a leírtakról.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?