Kiemelt hírek Sport Szentes

Karate nyílt Magyar Bajnokság – három szentesi bajnokkal

Szentesen, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban október 7-én rendezték meg a HUNGARIAN OPEN 2018. elnevezésű nyílt felnőtt és junior karate bajnokságot.

A versennyel többek között a küzdősportok, a harcművészetek, a Kyokushin Karate népszerűsítését vállalták fel  a szervezők, továbbá szeretnék elmélyíteni a nemzetközi Knock-Down,  Full-Contact irányzatok és stílusok közötti barátságot.

Az előzetes nevezéseket követően végül 17 stílusszövetség képviseletében, 9 országból, 44 egyesületből összesen 134     versenyző vállalta a küzdelmeket, a (végső soron) nemzetközi megmérettetést.

A rendezvényt köszöntötte Shihan Furkó Kálmán, a Magyar Kyokushin Karate megalapítója, nyugállományú ezredes. Megköszönte senpai Brezovai Botondnak a szervezést, Shihan Brezovai Sándornak a támogatást, hogy több év kihagyás után így most már ismét van a sportágnak magyar bajnoksága. A versenyzőknek tiszta küzdelmeket kívánt, és kérte, hogy a jövőben is vegyenek részt az ilyen megméretéseken.

Gémes László, a Csongrád megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg a versenyt, melynek során kiemelte, hogy a megyében egyre jobban terjed ez a küzdőképességet, és kitartást fejlesztő sportág. A verseny fővédnöke Farkas Sándor, államtitkár, a térség országgyűlési képviselője volt.

Összesen kétszáz küzdelmet láthatott a közönség (beleértve a formagyakorlatokat is).

A szentesi karatékák kiválóan szerepeltek.

A junior kategóriában, könnyű súlyban (a még ifjúsági korú) Urbán Lili megszerezte a bajnoki címet!

Felnőtt kategóriában, nehézsúlyban Georgiádes Zoltán az első helyet szerzete meg. Többek között legyőzte a holland világbajnokot, a döntőt ipponnal nyerte meg. Ő kapta meg a HUNGARIAN OPEN 2018. legharcosabb versenyzője címet is.

Junior kategória, nehézsúlyban az első helyen végzett Tési Vass Gergő.

Fotó: Wellness Colosseum

Kádár Imre szenior kategóriában a 3. helyen végzett.

További szentesi eredmények:

Gojdár Csanád 4. helyezés

Petes Tibor 4. helyezés

A versenybíróság supervisora, shihan Brezovai Sándor így értékelte a rendezvényt:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?