Kiemelt hírek Sport Szentes

Kárpátaljai foci kupa Szentesen

Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége (KMDFKSZ) szeptember 10-én rendezett egy kispályás labdarúgó tornát Szentesen, a Pusztai László Sporttelepen.
A Szövetség alapfeladatának tekinti az Ukrajnában és a Kárpát-medencében tanuló magyar hallgatók, diákok és fiatal kutatók segítését tudásuk gyarapításában, az erkölcsi, kulturális értékek és a szakmai elhivatottság tudatosítását és a társadalmi kötelezettségek felismerésének elősegítését, az aktív társadalmi szerep vállalásának ösztönzését.
Ugyanakkor foglalkoznak művészeti, kulturális és szórakoztató rendezvények szervezésével is, ebbe a szférába illik bele ez a sportnap, melyet először tartottak az anyaországban, Szentesen.
Mivel új helyszínt sikerült biztosítani, az idén új, más körülmények között bonyolították le a sporteseményt. Ennek feltételeit részben egy nyertes pályázat biztosította.
Gál Máté, a KMDFKSZ elnöke kérdésünkre azt is elmondta, hogy örül ennek a közös programnak, már csak azért is, mert az előkészítésben is együttesen tudtak tevékenykedni a helyiekkel. A béke jegyében jött létre ez a találkozás, viszont a nézők fergeteges mérkőzéseket láthattak, jól szórakozhattak.
A tornán öt csapat vett részt, a körmérkőzéses lebonyolítás szerint mindenki játszott mindenkivel.
A végeredmény:
1. Harci patkányok
2. Yuong Boys
3. SZMK U8
A helyezést elért csapatok serleget, a játékosok érmet kaptak.
Legjobb kapus: Kovács Noel
Legjobb játékos: Kovács Gábor
A torna végére elkészült a Nagydobronyi babgulyás is, melynek elfogyasztása közben a beszélgetés is jóízűen zajlott le.
A torna mérkőzéseit a helyszínen Pitkin, a zabolázatlan kárpátaljai szabadriporter közvetítette “élőben”.

Vélemény, hozzászólás?