Hírek Kiemelt hírek Szentes

Katona-képzőművész kiállítása a könyvtárban

A Szentesi Városi Könyvtár és a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred közös szervezésében január 12-én nyitották meg a könyvtárban Dosztál Veronika önálló kiállítását.

Több szempontból is különleges ez a tárlat. Egyrészt a megnyitón maga az alkotó ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a műveit. Másrészt  a falon látható alkotások műfajilag nem egységesek:  festmények (akril és olaj) és grafikák.

 

 

 

 

Továbbá egy fiatal szerződéses katonáról, tizedesről van szó, aki a szentesi műszaki ezrednél, a víztisztító alegységnél szolgál, és emellett él szenvedélyének, a képzőművészetnek. Ebből adódik, hogy a táralton látható képek között honvédségi témájú alkotások is láthatók.

A kiállító szegedi születésű, és már ott kezdett alkotni, először főként grafikákat. Ebben segítségére volt, hogy a Tömörkény István Gimnázium grafikai szakjának tanáraitól tanult.

Az utóbbi években fordult a festészet felé, példaképének tekinti Csontváry Kosztka Tivadar munkásságát, varázslatos színvilágát, szuverén szimbólumteremtő erejét – hasonló módon igyekszik saját alkotó világát alakítani.

A katona-festő képeire jellemző a részletek pontos kidolgozása, a sajátos színvilág és formai változatosság. Szívesen fest fotók „segítségével”, például tervei között szerepel Vass Károly fotóművész alkotásainak vászonra vitele.

A tárlat megnyitót Hevesi Anett moderálta, közreműködött Szekeres-Dancsó Mónika szaxofonon.

A kiállítás január 25-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?