Kiemelt hírek Szentes

Katonai esküt tett a kormánymegbízott

Ez évi utolsó ülését tartotta november 23-án a szentesi MH. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájában a Csongrád Megyei Védelmi bizottság. A résztvevőket Antal László ezredes, a házigazda műszaki alakulat parancsnoka köszöntötte.

A tanácskozás két ünnepélyes eseménnyel kezdődött.

Először Dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott – aki a megyei védelmi bizottság elnöke is egyben – esküt tett Hári László alezredes, a 2. számú Érdekvédelmi és Toborzó Központ parancsnoka, illetve a Védelmi Bizottság tagjai előtt, és kinevezik önkéntes műveleti tartalékos ezredessé. Az eskütétel -videón:
https://youtu.be/UXRzwwuHTD8

A kormányhivatal vezetője még ez év augusztus 20-án, Ópusztaszeren írta alá azt a dokumentumot, amelynek értelmében csatlakozott az önkéntes műveleti tartalékosokhoz.

Ezt követően Dr. Juhász Tünde a bizottság nevében – érdemeinek felsorolása mellett – elköszönt dr. Lukács János megyei rendőrfőkapitánytól, aki nyugállományba vonul. Ebből az alkalomból egy díszkardot adományozott a r. vezérőrnagynak.

Még a tanácskozás megkezdése előtt Antal László ezredparancsnok bemutatja a bizottság tagjainak a szentesi alakulatot, illetve egy statikus bemutatót tartott az ezred műszaki-technikai berendezéseiből.

A bemutató után a Védelmi Bizottság a feladatkörébe tartozó időszerű tennivalókról tárgyalt.

Képgaléria (a kék f-re kattintva):
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=1784130448324771

Vélemény, hozzászólás?