Kiemelt hírek Szentes

Katonai munkalehetőség – munkanélkülieknek

A Magyar Honvédség a munkájukat elveszített állampolgárok részére ismét elindítja a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat (SÖTT) vállalására irányuló programját.
A jelentkezők határozott idejű szerződés keretében 6 hónapos egybefüggő kiképzésben vesznek részt, mely további 6 hónappal meghosszabbítható. A képzés helyszíne Tiszasziget (Csongrád-Csanád megye), kezdete: 2021. február 1.
A kiképzés időszaka alatt a katonák:
– bruttó 161.000 Ft illetményben,
– utazási költségterítésben,
– katonai ruházati ellátásban,
– étkezésben (ebéd),
– és egészségügyi ellátásban részesülnek.
A foglalkozások hétfőtől csütörtökig napi 8 órás, pénteken 5 órás elfoglaltságot jelentenek.
Az alapkiképzés befejezése után a speciális önkéntes tartalékos katonáknak több lehetőségük is van a Magyar Honvédség kötelekében szolgálni:
– önkéntes terület védelmi tartalékos katonaként (ÖTT),
– önkéntes műveleti katonaként (ÖMT),
– vagy szerződéses katonaként.
Természetesen, aki úgy dönt, hogy visszatér a civil életéhez, illetve talál végzettségének és elképzelésének megfelelő munkahelyet, minden hátrányos következmény nélkül megteheti.
Ezt a jogviszonyt elsősorban azoknak javasoljuk, akik nyitottak az új ismeretek befogadására, vállaljak az eddigi civil életüktől eltérő feladatok ellátását, vagy esetleg ideiglenes megoldást keresnek.
A jelentkezés feltétele a büntetlen előélet, valamint egy egyszerűsített egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton való megfelelés.
Aki szeretne részt venni ebben a programban, jelentkezését mielőbb tegye meg a Szegedi Toborzó Irodában:
– személyesen: Szeged, Boross J. u. 5.; illetve érdeklődhet:
– telefonon a 62/554-070-es telefonszamon;
– és a csongrad.toborzo@,mil.hu e-mail címen.
A jelentkezők részére – amennyiben megfelelnek a feltételeknek – hosszú távú, biztos, kiszámítható szolgálat lehetőségét ajánlunk a magyar Honvédség keretén belül.

Vélemény, hozzászólás?