Hírek Kiemelt hírek Szentes

Katonai vezetőknek tartottak értekezletet Szentesen

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred adott otthont a szárazföldi haderőnem negyedéves vezetői értekezletének július 12-én, Szentesen – erről számolt be a Honvédelem.hu internetes honlap
Az értekezlet előtt, a közös bemelegítést követően, dr. Lippai Péter dandártábornok, a szárazföldi haderőnem szemlélője diktálta a futótempót az alakulat reggeli testnevelés foglalkozásán.
A szárazföldi szemlélő által összehívott és vezetett értekezleten a haderőnemi szemlélőség vezető állománya, a szárazföldi katonai szervezetek parancsnokai és vezénylőzászlósai vettek részt.
A megnyitón Lippai tábornok elmondta: nagyon fontosnak és hasznosnak tartja az értekezletek „kihelyezését”, vagyis azt, hogy mindig más-más katonai szervezetnél rendezik meg, mert ez kiváló lehetőség a munkakapcsolatok erősítésére, valamint a fogadó alakulat mindennapjainak, feladatainak és technikai eszközeinek mélyebb megismerésére. Köszönetet mondott a műszaki ezrednek azért, hogy az ebben az évben először megtartott szemlélői értekezlet házigazdájaként nem csak a helyszínt biztosították, hanem statikus és dinamikus bemutatóval készültek a többi szárazföldi alakulat képviselői számára.
Az értekezlet során a katonai szervezetek parancsnokai beszámoltak az elmúlt és a következő negyedév feladatairól, majd a szemlélő értékelése és feladatszabása után, a résztvevők megtekintették az ezred főbb technikai eszközeit, illetve részt vettek egy rövid búvárbemutatón az alakulat búvárkiképző bázisán.
Forrás: honvédelem.hu

Vélemény, hozzászólás?