Kiemelt hírek Szentes

Kedvező tapasztalatok a nyáron beszerelt gyerek-klímákról

Dr. Rébeli-Szabó Tamás szentesi önkormányzati képviselő vetette fel, hogy szükség lenne az óvodákban légkondicionáló berendezésekre, hiszen a gyermekek is „megszenvedik” a nagy nyári hőséget. A képviselő saját képviselői keretéből is vásárolt klímákat, később a szentesi képviselő testület is csatalakozott, támogatta a kezdeményezést és valamennyi óvodába vásárolt klíma berendezéseket.

Az egyik klíma márka magyarországi importőre az ügy mellé állt, és speciális, gyermeknek szánt klímát hoztak Szentesre. Menet közben a Szentesi Önkormányzati Bölcsődének és a dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonnak is megszavazták ezt a „kényelmet”, így az idei nyár folyamán összesen 59 klímát kaptak szentesi önkormányzati intézmények.

Valamennyi berendezés felszerelésére Pengő Ferenc (helyi) egyéni vállalkozó kapta a megbízást, amit meg is valósított.
Részletezve:
Szentesi óvodák: 36 (+1) – június elejére felszerelve
Bölcsőde: 10 – június közepén átadva
Parkerdő Otthon: 12 – szeptember elején kész lett

Az importőr cég, a Planning & Trading Kft. ügyvezetőjének Takács Lajosnak a vezetésével (néhány vezető társával együtt) szeptember 25-én szakmai látogatáson nézték meg a készülékek elhelyezését, beszerelését, gyűjtötték össze a tapasztalatokat. A látogatáson részt vett Szirbik Imre polgármester, és néhány önkormányzati képviselő is.

A tapasztalatokról megkérdeztük a kft. ügyvezetőjét, valamint a Nolcszínvirág tagóvoda vezetőjét.

Takács Lajos ügyvezető:
https://soundcloud.com/szgyors-1/takacs-lajos-klimak

Vona Krisztina, tagóvoda vezető:
https://soundcloud.com/szgyors-1/vona-krisztina-klimakrol

Pengő Ferenc vállalkozó elmondta, hogy már csak egy klíma vár felszerelésre, az pedig a Nyolcszínvirág Óvoda tornatermét klimatizálja majd.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3094567297281073

Vélemény, hozzászólás?