Kiemelt hírek Sport Szentes

Keményen értékelték magukat a triatlonisták

A sportban (is) nagyon fontos állomás az évente elvégzett munka összegzése, értékelése, ennek alapján a következő időszak feladatainak meghatározása. Ezt tette november 26-án az Üdülőközpont egyik közösségi termében a szentesi Honvéd Rákóczi SE (HRSE) Triatlon szakosztálya.
Lőrincz Gábor, szakosztályvezető beszámolójában előre bocsájtotta, hogy a Covid járvány hatásait is figyelembe véve nem volt sikeres a 2021-es év. „Lehet, hogy túl szigorú vagyok magunkkal szemben, de az előre lépéshez ez szükséges” – tette hozzá.
Az eseményeket sorba véve elhangzott, hogy az egyik legeredményesebb sportolójuk (elköltözés miatt) távozott a közösségükből, ez egy kicsit megzavarta a többieket a kemény munkát igénylő edzések során. Az egyes versenyekre való felkészülés – az előző évekhez képest – nem volt olyan alapos, mint azt a triatlon sportág megköveteli.
Ebben viszont közrejátszott a járványügyi helyzet is: nem mindig álltak rendelkezésre a megfelelő feltételek, bizonytalanná vált néhány verseny megrendezése – így nem lehetett tökéletesen motivált a felkészülés sem.
Mind ezek ellenére, ahogy lehetett, a triatlonisták edzettek mind a három (futás, úszás kerékpározás) sportágban, és végül hat érmet nyert, és több 1-10. helyezést ért el a nem nagy létszámú szakosztály az országos bajnokságokon és országos ranglistákon.
A szakosztályvezető a következő év egyik legfontosabb céljának tekinti, hogy maradjon együtt a „lelkes csapat”. Javítani kell az egymás közötti információ-áramlást: mivel külön-külön eddzenek a sportolók, keresni kell a több találkozás, beszélgetés lehetőségét.
Várhatóan az idén megrendezett versenyekre lehet számítani jövőre is, ennek megfelelően érdemes irányítani a felkészülést.
Az értékelésen jelen volt dr. Szabó István, a HRSE elnöke is. Egy kicsit másképpen látta a szakosztály tevekénységét. A sportegyesületen belül ez a szakosztály alakult meg elsőként, és számukra nagyon fontos, hogy az igen nehéz helyzet ellenére együtt maradtak, tovább sportoltak, sőt szép eredményeket is hoztak az országos bajnokságokról, még ha nem is annyit, mint az előző években.
Gratulált a szakosztály munkájához, és bejelentette, hogy 2022-ben is biztosítják a szakosztály működéséhez, versenyeztetéséhez szükséges anyagi forrásokat.
Az elmúlt évi sportteljesítményéért Héjja Imre és Vakhal György kapott kiemelt elismerést.

Vélemény, hozzászólás?