Kiemelt hírek Szentes

Képviselői fogadóóra: készüljön új Szentes térkép!

Február 12-én, két helyszínen is lakossági fórumot tartott Antal Balázs Tibor, a Szentesi Önkormányzat Városfejlesztési- és Idegenforgalmi Bizottságának elnöke, a Kiséri városrész önkormányzati képviselője. A délelőtti órákban a Közös Önkormányzati Hivatal 219-es számú irodájában, délután pedig a II. számú Idősek Klubjában (Nagyörvény utca 53.).

A fórumok tapasztalatait így lehet összefoglalni:

= az egykori Petőfi Szálló épületének sorsáért többen is aggódtak, érdeklődtek a felújítással kapcsolatos konkrét részletekről – amikre válaszolt a képviselő.

= szóba került a polgármesteri poszt alakulása. Mások mellett elhangzott: ”jó anyagi körülmények között élő legyen az új polgármester, hogy ne kelljen gyűjtögetnie”.

= sokan kifogásolták az utak (pl. Nyíri köz, Mentő utca) a járdák (pl. Farkas Antal utca) állapotát, egyes utcákat, utcaszakaszokat megjelölve kérték azok (sürgős) felújítását.

= az állattartással kapcsolatban készülő új szabályozáshoz kapcsolódóan többen is elmondták javaslataikat, hogy azokat közvetítse a képviselő.

= kritikákat fogalmaztak meg a helyi újságok  (Szentesi Élet, Délmagyar) tartalmával kapcsolatban, amiket a képviselő lejegyzetelt. A helytörténettel kapcsolatos kiadványokat dicsérték.

= kérték egy új Szentes térkép elkészítését, mivel sok új utca, utca név még nem szerepel a régin.

= a szemétszállítással kapcsolatban elégedetten nyilatkoznak  a megjelentek, hozzátéve: a szelektív hulladékgyűjtés elősegítő sárga kukák elszállítása viszont néha késik. Elhangzott az is, hogy szelektív hulladékgyűjtéssel összefüggően a lakosok tájékoztatása újra esedékes lenne.

Jó hangulatban, nyugodt légkörben folytak a találkozások, a beszélgetések.

 

 

Vélemény, hozzászólás?