Kiemelt hírek Szentes

Kerekasztal a művészetekről

A Kiséri Napok keretében október 9-én a Szecessziós Házban Török Katalin festőt hívta meg a Mosolygósabb Régióért Egyesület, hogy újfent bemutassa az érdeklődőknek a festő alkotói munkáját, pályáját.

A beszélgetést Török Katalin vezette be néhány kedvenc versét elmondva, majd egyebek mellett arról szólt, hogy társművészetek, mint az irodalom és zene hogyan hatott a festészetére. Meggyőződése, hogy a különböző művészeti ágak megismerése, aktív „felhasználása” fontos egy alkotói tevékenységhez.

A festőnő esetében már a Deák Ferenc utcai Általános iskolában Balázs András tanár úr, később a Horváth Mihály Gimnáziumban dr. Bartha László (magyar), Terney Béla (rajz) és Bácskai Mihály (irodalmi színpad) útmutatásai nagyon sokat segítettek alkotói pályájának kibontakozásában.

Szó esett Bíró Jenő segítő, ösztönző támogatásáról, a Szentesi Tiszti Klub,illetve a Magyar Honvédség  „mentori” szerepéről.

Török Katalin festészeti munkásságáról a jelenlévők elismeréssel szóltak, bátorították a további festmények elkészültét. Végül a művészetek társadalmi szerepéről, az emberek életében betöltött megkerülhetetlen jelenlétéről cseréltek véleményt a jelenlévők – a kerek asztal mellett.

Török Katalin a kép jobb szélén, Csige Istvánnéval.

 

 

Vélemény, hozzászólás?