Hírek Kék hírek Szentes

Kerékpár regisztráció az idősek klubjában

A Szentesi Rendőrkapitányság munkatársai október 25-én a Szentesi Gondozási Központ II. számú Idősek klubjában (Nagyörvény u. 53.) a Bike safe program keretében kerékpárok regisztrálását vállalták.

 

Az országos kezdeményezés lényege, hogy minden, a kétkerekűre vonatkozó adatot rögzítenek, és az bekerül egy nyilvántartási rendszerbe, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a Rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a bicikli mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

A szentesi kapitányság már eddig is sokféle módon igyekezett a lakosságnak kedvező módon megoldani ezt a feladatot. Végezték már ezt a munkát falunapon, iskolai nyílt napon, kulturális rendezvényeken, közbiztonsági napon, piacokon.

Ezúttal a Kiséri városrészbe, annak „központjába”, az idősek klubjába „települtek ki”, és aki kérte, írásban és fotókon rögzítették bringájuk adatait. Jó ötletnek bizonyult a helyszín, hiszen sokan járnak a klubba kerékpárral ebédért, vagy csak egy foglalkozáson részt venni. Ezért (is) bőven volt dolguk a rendőröknek, közel húsz kerékpár adatai kerültek a rendszerbe.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?