Csongrád Kiemelt hírek Sport

Kerékpáros Diákolimpikonok lettek az Oxigénfalók

A Debrecenben megrendezett Országos Diákolimpián kimagasló eredményt értek el a Körös-toroki Oxigénfalók Kerékpáros Klub (KTOF) legfiatalabb tagjai. A legsikeresebb a mindhárom versenyszámban 1. helyezést elérő Giricz Abigél (11 éves) lett, aki ezzel elnyerte a „Magyarország Országúti Kerékpáros Diákolimpia® Bajnoka” címet. Az egyetlen igazolt Radics Milán (14) a 19 km-es mezőnyverseny győztese lett, egy olyan szoros, tömeges befutóban, ahol a 0,8 másodperccel közvetlen mögötte beérő nem igazolt Giricz Dániel (15) a 6. helyet tudta megszerezni.
Giricz Balázs (13) is „begyűjtött” három dobogós helyezést, mezőnyben 2. időfutamban 3. lett, így összetettben is a dobogó harmadik fokára állhatott. A legkisebb korcsoportban, élete első országúti versenyén részt vevő Giricz Benjámin (8) a 4. helyezést ért el. Ő is, és testvére, Giricz Gábriel (10) is idősebbekkel versenyzett, Gábriel az 5. helyig tudta felküzdeni magát.
Az egyik versenyzőnk négy hellyel a csapattársa előtt volt az időfutamban, de sajnálatosan a mezőnyversenyt idő előtt, a mentőautóban fejezte be. Vétlenként, törött csonttal és bukósisakkal áldozata lett a tömegrajtos versenyeken az utóbbi időben sajnálatosan egyre többször tapasztalható durvaságnak, lökdösődésnek.
Képgaléria:
navigate_before
navigate_next
Mindezek mellett az Oxigénfalók továbbra is kitartanak a kerékpáros kultúra gazdagítása és javítása mellett, hobbi és baráti szinten is. Külön köszönet illeti a versenyzésük támogatóit, az Új Bárka Egyesületet, a Hankó- és a Kecskeméti családot.

Vélemény, hozzászólás?