Hírek Szentes

Kerékpárosbarát díjat kapott a Szentes Városi Szolgáltató

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium január 24-én rendezte meg a fővárosban a „Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely” díjátadó ünnepségét, ahol szentesiek is érdekeltek voltak.

A minisztérium célja a Kerékpárosbarát Munkahely pályázat meghirdetésével, hogy a követendő példákat, bevált megoldásokat felkutassa, tapasztalataikat feldolgozza és mintaként átadja, a rendszerszerű fejlesztéseket jutalmazza.

A Szentes Városi Szolgáltató Kft. pályázatot nyújtott be a Kerékpárosbarát Munkahely 2019-es felhívásra. Szentes Városa rendelkezik Kerékpárforgalmi Hálózati Tervvel, mely tartalmaz kerékpárosbarát intézkedéseket. A vállalat vezetősége rengeteg erőfeszítést tesz az egészséges életmód népszerűsítésére a cég munkatársai, illetve a városi lakosság körében, így 2019-ben megszerveztek és megvalósítottak több kerékpárosbarát intézkedést (szakmai – közlekedésbiztonsági előadás, verseny, szemléletformálás) is.

A cégnél több vezető is szívesen használ kerékpárt munkába járásra, ezzel is ösztönözve a dolgozókat az egészségesebb életmód beiktatására, illetve a munkatársak részére rendelkezésre áll a vezetőség által biztosított kerékpár, melyet korlátozás nélkül használhatnak.

A díjátadón összesen 9 település és 11 munkahely részesült az elismerésben. A kis- és középvállalat kategóriában a Szentes Városi Szolgáltató Kft. kiérdemelte a Kerékpárosbarát Munkahely díjat!

Nagygyörgy Zsolt, a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetője és vezető társai – amellett, hogy örülnek az elismerésnek – fontosnak tartják, hogy a tágabb közösség, a város is csatlakozzon a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetségéhez (KETOSZ), hogy szövetségbe tömörülve képviselhessék magukat és a kerékpározás fejlődéséért elkötelezett településeket a minisztériumok, a hatóságok, civil szervezetek és a privát szféra előtt.

A KETOSZ célja – többek között – a kerékpáros közlekedés és turizmus népszerűsítése, a bel- és külföldi kerékpáros turisták számának, tartózkodási idejének növelése; a kerékpározáshoz kapcsolódó infrastrukturális (utak, létesítmények, szálláshelyek stb.) fejlesztések kezdeményezése, elősegítése. Érdemes lenne a városnak is ehhez csatlakozni -tette hozzá az ügyvezető.

Gratulálunk a Szentes Városi Szolgáltató Kft.-nek az elismeréshez!

(A képen az első sorban a negyedik Nagygyörgy Zsolt.)
Fotó: Véssey Endre

Vélemény, hozzászólás?