Kiemelt hírek Támogatott tartalom Térség

Kerékpárra pattantak az alsós székkutasi tanulók

Támogatott tartalom

A kerékpáros közlekedés meghatározó a közlekedési módok között Csongrád-Csanád megyében is, amire Székkutason is felhívták a figyelmet április 25-én, a VP6-19-2.1-84-4-17 „Tisza- Maros értékei komplex kerékpáros túraútvonal kialakítása” című projekt keretében.

Az aktív kikapcsolódás egyre népszerűbb, de ennek infrastrukturális hátterét meg kell teremteni. A gyalog- és kerékpárutak többségében kiépültek, hálózatosan fedik le a térséget, a településeken egyre több a látogató vonzó attrakció, egyre több és jobb minőségű szálláshely épül.

A pályázat során 18 darab kerékpáros pihenőhelyet létesítettek, amiknél információs táblákat is kihelyeztek, így 18 esetben megvalósul a kerékpáros útirányjelző táblarendszer fejlesztése tevékenység is.

 

A pihenőknél biztosított a kerékpárok biztonságos elhelyezése is, azaz fejlesztésre került a kerékpáros parkolás infrastruktúrája.

A székkutasi Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézmény alsó tagozatos diákjai április 25-én kétkeréken keresték fel a település közelében található pihenőhelyet, tesztelték a kifejlesztett telefonos információs applikációt és egy tombolasorsoláson is részt vettek. A tekerés előtt a körzeti megbízott rendőri jótanácsokkal, információkkal látta el a diákokat, amik a biztonságos kerékpározást erősítették.

Fotók: Gémes Sándor

Vélemény, hozzászólás?