Hírek Szentes

Kertészeti kiállítás: szép jövője van a szakmának

Az FM ASzK Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolában október 13-án Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg a 19. „Kertmagyarország felé” elnevezésű kertészeti kiállítást.

 

 

A megjelent vendégeket először Udvardi István, az iskola igazgatója köszöntötte, és vázolta az idei programokat. Ezt követően Kádár Judit mérnöktanár kihirdette a virágkiállításra beérkezett pályamunkák, szakmai zsűri által eldöntött helyezéseit, illetve kiosztotta az okleveleket és az ajándékokat.

 

 

Megnyitójában Farkas Sándor az iskola alapításának körülményeiről is beszélt, majd az agrárágazat időszerű feladatait foglalta össze, és gratulált kiállítás szervezőinek. Farkas Sándortól, aki a parlamentben a mezőgazdasági bizottság alelnöke azt kérdeztük: lehet- egyensúly az agrárgazdaságban az állattenyésztés és a növénytermesztés (kertészet) között?

 

A kétnapos rendezvény során – többek között – kétnyári  virágpalántákat, konténeres dísznövényeket, friss zöldséget és gyümölcsöt vásárolhatnak az érdeklődők. Megtekinthetők az intézményben tanuló és a partner iskolák diákjainak virágkompozíciói, az iskolában oktatott szakmák tárlata, dísznövénytermesztők kiállítása, valamint szerveznek íjászbemutatót és szabadtéri játékokat.

Összesen 38 kiállítóval találkozhat a látogató.

A kiállítás október 14-én is 10-18 óráig tekinthető meg.

Képgaléria:

Szakami előadásokat is tartottak az első napon.
navigate_before
navigate_next

 

 

Vélemény, hozzászólás?