Hírek Kiemelt hírek Szentes

Két „húszéves” lánglovag

A Csongrád-Csanád megyei tűzoltók közül április első napjaiban ketten is kerek évfordulót ünnepelhettek. Mihály Gábor tű. főtörzsőrmester és Juhász László tű. főtörzsőrmester is húsz éve vették fel életük első szolgálatát.
Mihály Gábor c. tű. főtörzsőrmester 2001. április 1-én kezdte meg tűzoltó szakmai pályafutását az akkori Szentesi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon, mint gépjármű vezető.
Szakmai tudását az eltelt húsz év alatt folyamatosan fejlesztette. Ennek során 2002-ben alapfokú alpin-technikai, 2011-ben fakitermelői képzettséget szerzett. 2014-ben elvégzett egészségügyi szakápolói végzettsége mellé 2018-ban megszerezte a Disaster Medic minősítést is. 2016. február elsejétől különleges szerkezelői beosztásba került. Hivatását az elmúlt húsz év alatt mindig példamutatóan, fegyelmezetten végezte, melyet vezetői többször is elismertek. Hivatása mellett Mihály Gábor három fiúgyermek büszke édesapja.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló
Juhász László tű. főtörzsőrmester a csongrádi tűzoltó-laktanyában kezdte meg szolgálatát 2001. április elsején. Jelenleg is gépjárművezetőként dolgozik az „B” szolgálati csoportban.
Munkáját társai megbecsülése és elismerése mellett végzi. Bajtársai nem csak kiemelkedő szakmai tapasztalatai miatt tisztelik, emberként is szeretettel veszik körül.
Az elmúlt évtizedekben munkatársaiban igaz barátokra is lelt. Kitartásával, hozzáértésével és segítőkészségével Juhász László példaképként áll a csongrádi állomány előtt. Igazi közösségi ember, akire munkatársai mindig számíthatnak. A mentéseknél erre nagy szükség is van, hiszen a tűzoltók csak egymásra számítva, csapatban dolgozva tudnak életet és értékeket menteni.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy
Gratulálunk!
(Forrás: Cs-Csmi KV kirendeltség)

Vélemény, hozzászólás?