Kiemelt hírek Szentes

Két kötetes szentesi szerző premierje

A Szentes Városi Könyvtárban november 6-án T. H. Fabling, alias Hámori Tamás tartott dedikációval egybekötött könyvbemutatót. A Tiltott győzelem és a Visszavágó című kötetek voltak “terítéken”.

A szerző indítványára mind a két kötetének hátteréről beszélt, és mondott el jó néhány „titkot”.

T. H. Fabling – alias Hámori Tamás, a meghívóban olvasható bemutatkozása:

1952-ben születtem, tehát én még olyan korban nőttem fel, amelyben az olvasás sokkal elterjedtebb volt, mint a tévé, egyéb mai eszközökről nem is szólva. Öt éves korom óta gyakorlom, a mai napig nagy örömmel. Mindenevő vagyok, Shakespeare-től Raymond Chandlerig, Krúdytól Kondor Vilmosig mindent egyforma élvezettel olvasok.

Ráadásul együtt cseperedtem a magyarországi sci-fi irodalommal. Botond-Bolics György, Csernai Zoltán, Zsoldos Péter, aztán a külföldiek, Jefremov, Lem, Asimov, a Sztrugackij testvérek remek könyvei alapozták meg a műfaj iránti szerelmet. És Jókai. A Jövő század regénye vérbeli és kiváló sci-fi.

Közben azért iskolába is jártam, végül matematika-fizika szakos tanár lett belőlem.

Aztán eljött a jól megérdemelt pihenés, és vele hirtelen megnőtt a szabadidőm. És egyik nap elkezdtem írni Vidus Éva és társai történetét. Ami először csak a magam szórakozására készült. Aztán a Kiadó úgy találta, másokat is érdekelhet. Megszületett a Tiltott győzelem, majd a Visszavágó.

Maradt még ötlet a tarsolyában?
Maradt. Készül a harmadik könyv. Nem SF, hagyományos bűnügyi történet. Egyrészt több kedves ismerős (és épp most a Könyvhéten ismeretlen olvasó) mondott olyat, hogy ők nem olvasnak scifit, hát akkor legyen, másrészt kíváncsi vagyok, megbirkózom-e egy sokkal fegyelmezettebb munkát kívánó műfajjal.

Vélemény, hozzászólás?