Kiemelt hírek Sport Szentes

Két sportcsillag a Szentesi Szalonban

A Tóth József Színház által szervezett Szentesi Szalon – Sportcsillag Saroknak június 14-én két nemzetközi hírű, többszörös magyar és külföldi bajnok, válogatott labdarúgó volt a vendége: Pisont István (PI) és Telek András (TA).
Aktív pályafutásuk idején mindketten nagy népszerűségnek örvendtek csapattársaik és a szurkolók körében is, már ez kicsit megfakulni látszik. Azért is írom ezt le – mert bár megtelt a Szalon – de még ennél is nagyobb figyelmet érdemeltek volna ezek a kiváló sportemberek….
A játékosokat Borsi László újságíró, rádiós, televíziós műsorvezető kérdezgette. Szóba hozta a családi indíttatást. Érdekes válaszokat hallhattunk.
PI.: Gádoroson született, egy ötgyermekes cigány család középső testvéreként. Természetes volt náluk a labda szeretete, a focizás, és a rendszeres templomba járás.
TA.: Budapesten, Kőbányán született. Iskolába focizni járt, közbe be kellett menni a 45 perces órákra… A Honvéd leigazolta volna, de a család Fradi drukkerekből állt, tehát mégis a Fradiban kezdte.
Mi kell, hogy valakiből sikeres focista legyen? Egyforma kritériumokat fogalmaztak meg: sok-sok, és még több gyakorlás, szorgalom, szerencse, és hogy megfelelő edző segítse a fejlődést.
Tehát szóba kerültek a kedvenc edzők is.
PI.: a gádorosi nevelőedzőket említette először, köztük Szombati György neve el is hangzott. A későbbiek közül Both József, Bicskei Bertalan, Jenei Imre, Verebes József, Mezey György.
TA.: Rákosi Gyula, Szűcs Lajos, Mucha József, Mezei György.
Hogy állnak az edzősködéssel?
TA.: A Fradi ifinél dolgozott egy darabig, de nem igazán jöttek az eredmények (“a fizetés sem”), abbahagytam, most már “polgári foglalkozásom” van, már csak a Fradi és a Paks felnőtt mérkőzéseire járok ki.
PI.: Szereti az edzői feladatokat, bár sok ideggel jár. Jó látni, ha a csapat átveszi és meg tudja valósítani a kijelölt taktikát. Csinálná tovább, de egyelőre nincsenek ilyen vonatkozású megkeresései.
A fociban és a mindennapi életben mindketten egyformán nagyon fontosnak tartják a hit szerepét.
A program végén még a jelenlévők is feltették a “személyre szóló” kérdéseiket, majd dedikálás, közös fotózás zárta a baráti találkozót.

Vélemény, hozzászólás?