Kiemelt hírek Szentes

Kétnapos sporttanácskozás Szentesen

Szentes Város Önkormányzata a „Lányok sporttevékenységének és testmozgásának támogatása” címmel június 1-2-én szakmai workshop-ot rendezett.

A tanácskozás célja az iskolák és a helyi sportszervezetek intézményes kapacitásainak javítása, a lányok sportban való aktív részvételének fontosságára vonatkozó ismeretek bővítése és tudatosítása révén.

A műhelymunka gyakorlati készségeket és támogatást kívánt nyújtani a résztvevőknek az általános iskolai korosztályú lányokkal folytatott foglalkozásban a sportprogramok legjobb kihasználása, és a sporttevékenységekben való részvétel növelése érdekében.

Az első napon (a Szecessziós Házban) Szirbik Imre, Szentes Város polgármesterének bevezetője után, Szegedről érkezett szakemberek tartottak előadásokat a témakörben.

Többek között arra keresték a résztvevőkkel közösen a választ, hogy miben különbözik a lányok és a fiúk sporttevékenysége?, hogyan segíthetjük a lányok sporttevékenységét?, mi az igazi kihívás?, tanulás vagy sportolás?.

A második napon – Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban – sportvezetők és pedagógusok vitatták meg a „Gyakorlat és módszertan sportág-specifikus megközelítésben” című témát, majd társastánc, ökölvívás, cselgáncs, ugrókötés sportfoglalkozásokat tekintettek és beszéltek meg a résztvevők.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?