Kiemelt hírek Szentes

Kétszeres kínai ünnep a Szecessziós Házban

A Kínai-Európai Fenntarthatósági Egyesület közreműködésével hazánkban először Chongqing kulturális hetet tartanak. Chongqìng, magyar névalakban a „Csungking” kínai nagyváros a Jangce partján. A név jelentése: ’Kétszeres ünnep’. Ennek a 30 milliós Chongqin városból érkezett október 28-án Szentesre. a Szecessziós Házba egy előadó csoport, hogy megkezdje Európai, illetve magyarországi turnéját.

A vendégeket, a magyar kormány részéről  Farkas Sándor, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, és Szirbik Imre, Szentes polgármestere is köszöntötte, a kínai delegátussal közösen elhelyezték a magyar, a kínai és a szentesi zászlót, majd elkezdődött az ünnepség.

Kétszeres ünnepről szól a cikk címe, és ez a valóság. Ünnep volt, mert a világ legnépesebb országnak kultúrájába bepillantani – élőben – nem mindennapi esemény. Ünnep volt, mert ennek az ázsiai országnak az autentikus bemutatóját láthatta a közönség, és így ez a kettő csodálatos (talán megismételhetetlen) élményt adott a nézőknek.

A program elején a távoli ország kézműves hagyományait csodálhatták meg az érdeklődők, majd 39 művész adott látványos, különleges műsort.

A műsorban felléptek a szecsuáni opera művészei, népi táncosok, modern táncosok, hagyományos kínai hangszeres együttes (pengetős hangszerrel, guqin-nel, vagyis hét húros citerával). A jelenlévők közelről szemlélhették a kínai kalligráfia elképesztő fortélyait, részesei lehettek hagyományos kínai tea-szertartásnak.

Kínai est Szentesen

Kétszeres kínai ünnep a Szecessziós Házban(Videóval és képmelléklettel)A Kínai-Európai Fenntarthatósági Egyesület közreműködésével hazánkban először Chongqing kulturális hetet tartanak. Chongqìng, magyar névalakban a „Csungking” kínai nagyváros a Jangce partján. A név jelentése: ’Kétszeres ünnep’. Ennek a 30 milliós Chongqin városból érkezett október 28-án Szentesre. a Szecessziós Házba egy előadó csoport, hogy megkezdje Európai, illetve magyarországi turnéját.A vendégeket a magyar kormány részéről Farkas Sándor, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, továbbá Szirbik Imre, Szentes polgármestere is köszöntötte, a kínai delegátussal közösen elhelyezték a magyar, a kínai és a szentesi zászlót, majd elkezdődött az ünnepség.Kétszeres ünnepről szól a cikk címe, és ez a valóság. Ünnep volt, mert a világ legnépesebb országnak kultúrájába bepillantani – élőben – nem mindennapi esemény. Ünnep volt, mert ennek az ázsiai országnak az autentikus bemutatóját láthatta a közönség, és így ez a kettő csodálatos (talán megismételhetetlen) élményt adott a nézőknek. A program elején a távoli ország kézműves hagyományait csodálhatták meg az érdeklődők, majd 39 művész adott látványos, különleges műsort.A műsorban felléptek a szecsuáni opera művészei, népi táncosok, modern táncosok, hagyományos kínai hangszeres együttes (pengetős hangszerrel, guqin-nel, vagyis hét húros citerával). A jelenlévők közelről szemlélhették a kínai kalligráfia elképesztő fortélyait, részesei lehettek hagyományos kínai tea-szertartásnak.Ünnep, és csoda volt ez a kínai este – szentes belvárosában.Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2325959067475237(Fotók: Lantos Imre és a szerkesztő)

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. október 29., hétfő

Ünnep, és csoda volt ez a kínai este – szentes belvárosában.

(Fotók: Lantos Imre és a szerkesztő)

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?