Hírek Kiemelt hírek Szentes

Kétszeres országos első helyezett fodrász – a Zsoldosból

Újabb országos siker jelzi a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikumban zajló szépészeti tagozata magas színvonalú munkáját. Egy hete számoltunk be arról, hogy Ürmös Tímea 13. évfolyamos tanuló országos fodrászversenyt nyert.
Ezt néhány nappal követte egy újabb örömhír. Héjja Melinda, ugyancsak 13. évfolyamos diák a Magyar Fodrász-Kozmetikus-Körmös Közhasznú Egyesület (online) Magyar bajnokságán fonással készített utcai frizurában első helyezést ért el.
Már itt, rögtön az elején leírom: egy másik országos megmérettetésen a Kecskeméti Gáspár Pomádé elnevezésű fodrászversenyen, a fonással készült frizura kategóriában szintén az első helyen végzett Melinda!
Mind a két meghirdetett fodrászversenyt végül online tartották meg, ám ez sem állhatott egy tehetséges versenyző útjába. Mind a két versenyen nagyon erős szakmai zsűri végezte a bírálatot, ami még tovább növeli a sikere minőségét.
Héjja Melinda a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában végezte általános iskola tanulmányait. Annak befejezése után egyből a fodrász szakmát választotta, annyira megtetszett neki ez a szakma, hogy mindenképpen ezt választotta. Mivel Szentesről nem akart elmenni, így került a ’Zsoldos’-ba.
Ezt sem bánta meg, mert igen jó iskolának tartja, tanárait pedig szereti, tiszteli. Medgyesi Arnoldné tanította az elméletet, valamint a gyakorlati tudás alapjaira. Az ötödik évben a hódmezővásárhelyi Elegance Fodrászszalon mesterfodrásza és oktatója, Meszlényi Tamásné szakmai irányításával készült a további feladatokra – így ezekre a versenyekre is.
A közel három hónapos felkészülés során sok segítséget kapott Meszlényiné Marikától, Vámos Istvántól és Szöllősi-Vágó Évától.
És persze a családjától jött a legnagyobb biztatás és támogatás. Rengeteg időt töltött el a gyakorlással, még hétvégéken is „ment” a fonás.
Nem maradhatott el a kérdés: hogyan tovább?
Cukrász szakmát szeretnék tanulni – jött válasz…, majd a magyarázat.
Az a szakma is lehetőséget ad az alkotásra, a kreativitásra, és Melinda fontosnak tartja a „két lábon állást”. Ha bármi oknál fogva a fodrászatot szüneteltetni kellene, akkor ott lesz a másik szakmám. – mondta.
Az iskolában beszélgettünk a kétszeres első helyezett fodrász tanulóval, akire láthatóan büszke az iskolája, osztálytársai, és természetesen szülei.

Vélemény, hozzászólás?