Kiemelt hírek Szentes

Kettős születésnap a madármentő állomáson

A Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő állomásán szeptember 8-án születésnapokat ünnepeltek. Egyrészt az intézmény ekkor ünnepelte megnyitásának második évfordulóját, másrészt az egyik önkéntesük, az Angliából náluk táborozó Toy Aishah Magdolna itt, és ekkor ünnepelte 10. születésnapját.

Ezt az írást kezdjük azzal, hogy Magdolnának volt egy különleges születésnapi kívánsága: maga nem kért ajándékot, inkább azt szerette volna, ha a madármentő állomás kapna számára fontos adományokat.

A kislány családjával, az adományozókkal és a látogatókkal közösen ünnepelt, várták az adományokat és részt vettek az ekkorra szervezett szülinapi programokon.
Mondhatjuk, jól sikerült a szülinap: a kislány felhívására számos ajándékot (madáreleséget, tisztítószereket, madártetetőket és sok egyebet) kapott – a madármentő állomás.
Természetesen volt szülinapi torta, gyertyagyújtás és gyermek-parti.
Videó a szülinapi köszöntőről:
https://youtu.be/SdDtTfDXNRg

A madármentő állomás két éves fennállását köszöntötte Szirbik Imre polgármester is, aki emlékezett 2017. június 18-ra, amikor megnyitotta kapuit az intézmény. Már akkor is látszott, hogy nehéz körülmények között kell végezniük munkájukat, de most is elkel a segítség. Viszont egyre népszerűbb munkájuk, beépültek a város környezet-természetvédelmi tevékenységébe.

Nagy Tímea, a madármentő állomás vezetője megköszönte a helyi önkormányzat, valamint személyesen Szirbik Imre támogatását.

A látogatók ezen a napon az állomáson éppen található „madárvilág” mellett megtekinthették az Orosházi Szepesi lovasiskola bemutatóját, és persze lovagolhattak is pónilovakon. Gyerekek, szülők érdeklődéssel hallgatták Hajdú Istvánt, aki Harris hawk madarát hozta el, és mondott el róla érdekességeket. A nagyobb élmény az volt, amikor karjukra vehették az ölyvet.

Sokan voltak kíváncsiak a Szegvári Kerekerdő Bábcsoport előadására, ezután pedig kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, vagy az ugrálóvárat „vehették be”.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3047685728635897

Vélemény, hozzászólás?